حقوق کارگران | افزایش حقوق کارگران
فوری/خبر خوش وزیر درباره افزایش دوباره حقوق کارگران | افزایش 25 درصدی حقوق کارگران از این ماه
عضو کارگری شورایعالی کار گفت: در حال حاضر به دنبالِ تشکیل جلسهی شورایعالی کار با حضور وزاری اقتصادی دولت هستیم؛ باید نتیجهی آن جلسه را ببینیم و بعد تصمیم نهایی را اعلام کنیم.
حقوق کارگران در ایران به عنوان یکی از مسائل حقوق بشری مورد توجه قرار گرفته است. قوانین حقوق کارگران شامل حقوق پایه، ساعات کار، استراحت، مرخصی، حقوق بیمه، حقوق مادران باردار و سایر موارد مربوط به حقوق کارگران میشود.به طور کلی، قانون کار در ایران حقوق پایهای برای کارگران تعیین میکند. حقوق کارگران شامل حق مسکن، حق خانواده و سایر مزایا است.بیمه نیز یک جز از حقوق کارگران در ایران است.
نشست شورایعالی کار با موضوع ترمیم دستمزد که قرار بود اواخر تیرماه برگزار شود، به دلیلِ عدم حضور وزرای اقتصادی دولت، برگزار نشد. نمایندگانِ کارگری پیش از این اعلام کرده بودند که در صورتِ به نتیجه نرسیدن موضوع ترمیم دستمزد در جلسهی شورایعالی کار به سراغِ راهکار دیگری میروند.
علی خدایی (عضو کارگری شورایعالی کار) در خصوص آخرین وضعیتِ پروندهی دستمزد ۱۴۰۲ کارگران گفت: جلسهی تیرماه شورایعالی کار باتوجه به عدم حضور وزاری اقتصادی دولت، با اعتراض گروه کارگری تشکیل نشد. جلسه به حد نصاب نرسیده بود و آنها که باید در خصوص ترمیم دستمزد تصمیمگیری میکردند، حضور نداشتند پس تشکیلِ این جلسه عملا بیفایده بود.
خدایی گفت: در حال حاضر منتظر تشکیل جلسه هستیم که مجددا موضوع را پیگیری کنیم؛ البته موضوع این جلسهی شورایعالی کار حتما باید دستمزد باشد.
عضو کارگری شورایعالی کار در پاسخ به این سوال که «اگر موضوع ترمیم دستمزدِ کارگران در جلسهی شورایعالی کار به نتیجه نرسید، قدم بعدی نمایندگان کارگری چیست؟» گفت: تشکلهای کارگری باید در این خصوص تصمیم بگیرند. نمایندههای کارگری شورایعالی کار تنها تصمیمگیرندگان در موردِ مناسباتِ کلی کارگری نیستند. در واقع نمایندگان شورایعالی کار به نمایندگی از هیئت مدیره در شورایعالی کار حضور دارند. هر کدام از تشکلهای کارگری نماینده دارند، ما نتیجهی پیگیریها و جلسات را به نمایندگان اعلام میکنیم و در نهایت تصمیمگیری میکنیم.
خدایی گفت: در حال حاضر به دنبالِ تشکیل جلسهی شورایعالی کار با حضور وزاری اقتصادی دولت هستیم؛ باید نتیجهی آن جلسه را ببینیم و بعد تصمیم نهایی را اعلام کنیم.
هادی ابوی, دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور در گفت وگو با تسنیم؛با اشاره به اینکه در حال حاضر شغل هست اما شاغل نیست گفت: متأسفانه به دلایلی مانند حقوق کم, نیروی کار تمایلی به کار کردن ندارد. بارها از سوی کارفرما درخواست نیرو داده اند اما نیروی کار قبول نمی کند.
وی ادامه داد: بسیاری از کارفرمایان تمایل دارند که حقوقی بالاتر از حقوق وزارت کار را پرداخت کنند اما نیروی کار جذب کنند. نیروی کار با تغییرات در بازار کار ترجیح می دهد که به سمت مشاغل نوین مانند مشاغل مجازی و اینترنتی برود. نیروی کار تحصیل کرده ما در راستای فرهنگ کار متأسفانه حاضر به فعالیت در خط تولید کارخانه ها نیستند, ترجیح می دهند با دانش خود در مشاغلی که درآمد بیشتر دارد مشغول کار شوند. به همین دلیل شرایط عرضه و تقاضای نیروی کار نسبت به گذشته تغییر کرده است.
دبیرکانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور بیان کرد: باید فرهنگ کار اصلاح شود. در حال حاضر جوانان به فکر این هست که درآمد بیشتری داشته باشند, به همین دلیل حاضر به اینکه سر ساعت مشخص تحت قوانین و ضوابط مشخص مشغول کار شوند نیستند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: در حال حاضر منظور از کار بهتر این نیست که کارگر استراحت بیشتر داشته باشد و جایگاه کاری اش بالاتر باشد، بلکه بیشترین بحث کارگر درآمد است. یعنی درآمد کارگر به گونهای باشد که بتواند زندگی اش را تأمین کند. اصلاح بعضی موارد از تأمین اجتماعی و قانون کار در بهبود فرآیند کار مهم است.
وی ادامه داد: درحال حاضر مشاهده میکنیم که کارفرمایان شغل را ایجاد کرده اند، اما نیروی کاری برای شغل وجود ندارد، این شغل برگرفته از معیشت است. معیشت کارگران باید واقعی دیده شود. واقعیت جامعه این است که هزینه سبد معاش کارگر حدود 15 تا 16 میلیون تومان است. از آنجایی که چنین درآمدی برای یک کارگر در یک شغل دیده نمیشود، به صورت اجباری کارگر مجبور است مدام به دنبال شغلی باشد که درآمد بهتری داشته باشد.
ارسال نظر