قیمت بنزین | قیمت بنزین جدید
قیمت بنزین افزایش می یابد؟ | این عوامل بر قیمت بنزین تاثیر می گذارند
در سراسر ایالات متحده هزینه بنزین به موضوع داغی تبدیل شده زیرا قیمتها به رکوردهای بیسابقهای رسیده است.
بعد از گران کردن قیمت بنزین در سال 98 و طرح سهمیه بندی قیمت بنزین اکنون دوباره بحث بر سر گران کردن قیمت بنزین است. گران کردن قیمت بنزین هربار با واکنش های زیادی همراه بوده است. در ادامه جزئیات جدید در مورد قیمت بنزین را می خوانید.
طبق برآوردهای جی پی مورگان، میانگین ملی اکنون به پنج دلار در هر گالن رسیده است و تا پایان تابستان، این رقم میتواند به ۶ دلار در هر گالن برسد اما قبل از اینکه بتوانیم درک درستی از آنچه در پمپ بنزین اتفاق میافتد داشته باشیم، مهم است که ابتدا بدانیم چه عوامل کلیدی بر قیمت بنزین تأثیر میگذارد.
بیش از نیمی از هزینه مرتبط با تاثیر قیمت نفت خام است. در همین حال، بقیه قیمت در پمپ بنزین بهنسبت مساوی بین هزینههای پالایش، بازاریابی و توزیع و مالیات تقسیم میشود.
تاثیرگذارترین عامل هزینه نفت خام است که تا حد زیادی توسط عرضه و تقاضای بینالمللی دیکته میشود.
باوجود اینکه ایالاتمتحده بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است، همچنان واردکننده خالص نفت خام نیز است که اکثریت صادرکنندگان بنزین به ایالاتمتحده شامل کشورهای کانادا، مکزیک و عربستان سعودی است. بهدلیل اتکای آمریکا به واردات، قیمت گاز آمریکا تا حد زیادی تحت تاثیر بازار جهانی نفت خام است.
تعدادی از عوامل ژئوپلیتیکی میتوانند بر بازار نفت خام تأثیر بگذارند اما یکی از بزرگترین تأثیرات سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به رهبری عربستان سعودی است.
اوپک که در سال ۱۹۶۰ تأسیس شد، برای مبارزه با تسلط ایالاتمتحده بر بازار جهانی نفت ایجاد شد. اوپک اهداف تولیدی را برای ۱۳ کشور عضو خود تعیین میکند و از نظر تاریخی، قیمت نفت با تغییرات تولید اوپک مرتبط بوده است. امروزه کشورهای اوپک مسئول حدود ۶۰ درصد نفت تجارت بینالمللی هستند.
نفت باید قبل از اینکه توسط مصرفکنندگان استفاده شود به بنزین تبدیل شود بههمین دلیل هزینههای پالایش در قیمت بنزین لحاظ میشود.
ایالاتمتحده صدها پالایشگاه در سراسر کشور دارد و بزرگترین پالایشگاه این کشور متعلق به شرکت عربستان سعودی آرامکو است که روزانه حدود ۶۰۷ هزار بشکه نفت فرآوری میکند.
هزینه دقیق پالایش بر اساس عوامل متعددی مانند نوع نفت خام مورد استفاده، فناوری فرآوری موجود در پالایشگاه و نیاز بنزین در بخشهای خاص کشور متفاوت است.
بهطور کلی، ظرفیت پالایش در ایالاتمتحده مطابق با تقاضای نفت نبوده است. چندین پالایشگاه در طول همهگیری سراسری تعطیل شدند اما حتی قبل از کووید-۱۹، ظرفیت پالایش در ایالاتمتحده از تقاضا عقب بود. بهطور باورنکردنی، از سال ۱۹۷۷ تاکنون هیچ تاسیسات جدید پالایشی در کشور ساخته نشده است.
در ایالاتمتحده، مالیات نیز نقش مهمی در تعیین قیمت بنزین دارد.
در سراسر آمریکا، متوسط مالیات بر بنزین ۰.۵۷ دلار در هر گالن است، با این حال، مقدار دقیق آن از ایالتی به ایالت دیگر در نوسان است. کالیفرنیا بالاترین مالیات بنزین (۰.۸۷ دلار) را دارد پس از آن بهترتیب ایلینویز، پنسیلوانیا، هاوایی و نیوجرسی قرار دارند.
ایالتهایی که مالیات بالای بنزین دارند بهطور معمول پول اضافی را صرف بهبود زیرساختها یا حملونقل محلی خود میکنند. بهعنوان مثال، ایلینویز در سال ۲۰۱۹ مالیات گاز خود را بهعنوان بخشی از یک طرح زیرساختی ۴۵ میلیارد دلاری دو برابر کرد.
کالیفرنیا، ایالتی با بالاترین مالیات بر بنزین، انتظار دارد در جولای امسال شاهد افزایش نرخ مالیات باشد که باعث افزایش قیمت بنزین تا حدود سه سنت در هر گالن خواهد شد.
در نهایت، هزینههای توزیع و بازاریابی بر قیمت بنزین تأثیر دارد.
بنزین بهطور معمول از طریق خطوط لوله از پالایشگاهها به پایانههای محلی انتقال مییابد. بنزین فراوری میشود تا اطمینان حاصل شود که الزامات بازار یا استانداردهای دولت محلی را برآورده میکند سپس پمپ بنزینها محصول نهایی را بین مصرفکننده توزیع میکنند.
هزینه راهاندازی یک پمپ بنزین متفاوت است؛ برخی از پمپ بنزینها متعلق به پالایشگاههایی با نام تجاری مانند شورون هستند، در حالی که برخی دیگر در مقیاس کوچکتر متعلق به بازرگانان مستقل هستند. برندهای معروف تبلیغات زیادی دارند.
اگر تنها بخشی از نفت آمریکا از روسیه میآید، چرا درگیری روسیه و اوکراین بر قیمتها در ایالات متحده تأثیر میگذارد؟
زیرا نفت در بازار کالاهای جهانی خرید و فروش میشود بنابراین، زمانی که کشورها تحریمهایی را بر نفت روسیه اعمال کردند، عرضه جهانی را تحت فشار قرار داد که در نهایت قیمتها را افزایش داد.
این شوک عرضه میتواند قیمتها را برای مدتی بالا نگه دارد مگر اینکه ایالاتمتحده وارد رکود شود که بر اساس روند دادههای اخیر یک احتمال رو به رشد است.
افزایش قیمت بنزین صحت دارد؟
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: پیش بینی می کنیم ۴ میلیون نفر جاماندگان افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد باشند و گروه های بعدی اولویت دار نیز کارگران، کارمندان و ... هستند و احتمالا تا اواسط تابستان آیین نامه فراخوان ثبت نام سهام عدالت در کشور اعلام بشود.
محمدرضا پورابراهیمی درباره آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار کرد: تامین اجتماعی جزو تنها سازمان هایی است که هیچ ارتباط بودجه ای با دولت ندارد و عددی که در بودجه گذاشته می شود، در واقع مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت است.
وی با اشاره به اینکه منابع تامین اجتماعی متعلق به کارگران و کارفرمایان است، افزود: دولت می خواهد برای این سازمان تصمیم بگیرد و اعلام کردیم که این کار با ماده ۹۶ قانون مغایرت دارد. لذا این موضوع در مجلس توسط کمیسیون اقتصادی پیگیری و گزارش به رییس مجلس ارسال و جلسه هیئت تطبیق تشکیل شد که این هیئت مصوبات را با قوانین انطباق می دهد و مصوبه دولت درباره حقوق بازنشستگانِ سایر رد شد.
پورابراهیمی تصریح کرد: قانون می گوید افزایش حقوق باید به پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی و تایید دولت باشد که اخیرا دولت خودش تصمیم گرفته بود و اعلام کردیم این موضوع با قوانین نمی خواند و توسط هیئت تطبیق نیز رد شد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حال حاضر نیز سازمان تامین اجتماعی بدون نظر دولت هم نمی تواند تصمیم بگیرد و باید موضوع را به دولت مجددا ارجاع بدهد و یا نظر قبلی خود را با عدد کمتر یا بیشتر اعلام کند تا در هیئت دولت تائید و ابلاغ شود.
وی ادامه داد: دولت دو راه دارد نخست اینکه مصوبه قبلی سازمان تامین اجتماعی را که به ابلاغ دولت شده، در دستور کار بگذارد و راه دوم این است مصوبه قبلی را به تامین اجتماعی ارجاع بدهد تا سازمان نظرش را اعلام کند؛ اما در مجموع در این میان مجلس وظیفه خود را انجام داده و امیدواریم رویکرد دولت تعاملی باشد.
ارسال نظر