مقدمه
دیزل ژنراتور و نصب و راه اندازی ان از نکات مهمی است که در صورت انجام اصولی آن منجر به افزایش طول عمر و کارایی دستگاه می شود.
دیزل ژنراتور یک ابزار اساسی برای فراهم کردن برق اضطراری در صنایع بزرگ مانند نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع دریایی و بنادر، صنایع کشاورزی، گلخانه ها و پرورش ماهی، شهرک های صنعتی و انواع کارخانجات اعم از تولیدی، بسته بندی، مراکز و ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی، هتل ها، آتشنشانی ها، بیمارستان و درمانگاه ها، مراکز نظامی، معادن، مناطقی که برق شبکه دسترسی ندارند و غیره می باشد که با خرید دیزل ژنراتور و نصب و راه اندازی اصولی آن در مکان مورد نظر می توان در هنگام قطعی برق شبکه، به صورت کامل برق مورد نیاز را تامین کرد.
گروه دانش و صنعت باو به عنوان اصلی ترین برند در حوزه واردات، تولید و فروش تجهیزات مولد انرژی به سبب سابقه طولانی حضور در این صنعت و سوابق کاری درخشان، جهت تامین آرامش خاطر و حصول اطمینان مشتریان، انواع دیزل ژنراتور را به همراه ضمانت اصل بودن کالا و گارانتی معتبر، در کنار خدمات پس از فروش ارائه میکند.
نصب و راه اندازی مجموعه دیزل ژنراتور باید طبق دستورالعمل های نصب بین المللی که شرکت هایی نظیر کامینز پاور از آن استفاده می کنند انجام شود تا از عملکرد دیزل ژنراتور رضایت کامل حاصل شود.
نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور به صورت اصولی و استاندارد می تواند منجر به موارد زیر شود:
- عملکرد مطلوب و بهینه
- تسهیل فرایند تعمیر و نگهداری
- عملکرد مناسب در حین کار
- زیبایی بهتر مجموعه دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور و مراحل نصب و راه اندازی
بعد از خرید دیزل ژنراتور طی کردن مراحل نصب و راه اندازی زیر نظر یک کارشناس و متخصص مجرب از نکات مهم در استفاده بهینه از دستگاه است. این مراحل شامل انتخاب محل مناسب، پایه گذاری و ایجاد فوندانسیون، کابل کشی دیزل ژنراتور، نصب درست اجزای موتور مانند اگزوز و فیلترها و در آخر راه اندازی و استارت دیزل ژنراتور می شود که در ادامه به شرح آن می پردازیم.
نکات مهم انتخاب محل مناسب نصب دیزل ژنراتور شامل موارد زیر است:
- مسطح و محکم. سطحی که دیزل ژنراتور روی آن قرار می گیرد باید مسطح و محکم باشد تا از لرزش و سر و صدای آن جلوگیری شود که برای این ایجاد این سطح نیاز به یک فوندانسیون اصولی است که در ادامه آن را شرح می دهیم.
- دارای تهویه مناسب. دیزل ژنراتور ها گرما تولید می کنند، بنابراین محل نصب باید دارای تهویه مناسب باشد تا از گرم شدن بیش از حد آن جلوگیری شود.
- دور از دسترس افراد و حیوانات. دیزل ژنراتور ها خطرناک هستند، بنابراین باید در مکانی دور از دسترس افراد و حیوانات قرار گیرند.
- باید دیزل ژنراتور را در مکانی نصب کنید که دسترسی به آن برای تعمیر و نگهداری آسان باشد.
- باید فضای کافی در اطراف دیزل ژنراتور در نظر گرفته شود. به طوریکه از اطراف حداقل 1 متر و و از سقف حداقل 2 متر فاصله داشته باشد.
- دیزل ژنراتور باید در محیطی نصب شود که از آلودگی ها مانند گرد و غبار زغال سنگ، بخارات اسیدی، گرد و غبار سیمان، الیاف پنبه، مواد شیمیایی و غیره دور باشد.
- اگر دیزل ژنراتور را در فضای باز نصب می کنید، باید آن را در مکانی محافظت شده از باد و باران قرار دهید. برای این کار می توانید از کانوپی های طراحی شده توسط گروه دانش و صنعت باو استفاده کنید.
دیزل ژنراتور پایه گذاری و ایجاد فوندانسیون
فوندانسیون دیزل ژنراتور همان مکانی است که به عنوان پایه در زیر شاسی برای نصب دیزل ژنراتور بر روی سطح زمین به کار می رود که باید توانایی تحمل وزن و لرزش و حرارت دیزل ژنراتور را داشته باشد به همین منظور در ایجاد فونداسیون نکاتی را باید رعایت کرد که به آن می پردازیم.
- فوندانسیون دیزل ژنراتور باید به گونهای طراحی شود که وزن ژنراتور را به طور یکنواخت به زمین منتقل کند و برای جلوگیری از ارتعاش و لرزش بیش از حد، از مواد و متریال مناسب استفاده شود.
فوندانسیون باید از جنس بتن سخت باشد و حداقل ضخامت آن باید 30 سانتیمتر باشد. البته برای محاسبه دقیق عمق فونداسیون باید وزن دیزل ژنراتور به کیلوگرم را بر مساحت فونداسیون * 2400 تقسیم کرد.
- برای جلوگیری از ورود گرد و غبار، در اطراف فوندانسیون باید یک پایه بلوکی ساخته شود.
- برای جلوگیری از ورود آب به فضای داخلی فوندانسیون، باید در قسمت بالای آن، با استفاده از مواد آب بندی مناسب، یک لایه ضد آب نصب شود.
کابل کشی دیزل ژنراتور
کابل کشی دیزل ژنراتور به عنوان یکی از مراحل مهم در نصب و راه اندازی ژنراتور انجام می شود. برای انجام کابل کشی دیزل ژنراتور، مراحل زیر را می توان دنبال کرد:
1. بررسی نیازمندی ها: در این مرحله، نیازمندی های کابل کشی بررسی و ارزیابی می شوند. این شامل نیازمندی های مربوط به نوع کابل، قطر کابل، نوع و تعداد پایه ها و محافظ ها، فاصله ایمنی و سایر نیازمندی های مربوط به سایت است.
2. طراحی کابل کشی: پس از بررسی نیازمندی ها، طرح کابل کشی برای سایت ایجاد می شود. در این مرحله، مسیر کابل ها، تعداد پایه ها، نوع و تعداد محافظ ها و فاصله ایمنی مشخص می شود.
3. نصب پایه ها و محافظ ها: پس از طراحی کابل کشی، پایه ها و محافظ ها در سایت نصب می شوند. پایه ها و محافظ ها برای حفاظت از کابل ها و جلوگیری از تماس کابل ها با سطح زمین و دیگر تجهیزات الکتریکی نصب می شوند.
4. نصب کابل ها: پس از نصب پایه ها و محافظ ها، کابل ها در سایت نصب می شوند. کابل ها باید در مسیر طراحی شده نصب شوند و فاصله ایمنی بین کابل ها و دیگر تجهیزات الکتریکی حفظ شود. همچنین، کابل ها باید با استفاده از پایه ها و محافظ ها در سطح زمین و دیگر تجهیزات الکتریکی ثابت شوند.
5. اتصال کابل ها: پس از نصب کابل ها، اتصال کابل ها به تجهیزات الکتریکی انجام می شود. اتصال کابل ها به تجهیزات باید با استفاده از روش های مناسب و با رعایت استانداردهای ایمنی انجام شود.
6. تست کابل ها: پس از اتصال کابل ها، باید کابل ها تست شوند تا اطمینان حاصل شود که کابل ها به درستی نصب شدهاند و هیچ خطری برای سایت و تجهیزات الکتریکی وجود ندارد.
با رعایت نکات مربوط به کابل کشی و استفاده از تجهیزات و مواد باکیفیت مناسب، کابل کشی دیزل ژنراتور به درستی انجام می شود و از نظر ایمنی و عملکرد بهینه ژنراتور، مطمئن هستیم.
همچنین کابل کشی دیزل ژنراتور دارای ضوابط و استانداردهایی است که شامل موارد زیر می شود:
- برای کابل کشی، باید از کابل های مسی با عایق PVC استفاده شود.
- برای جلوگیری از خطرات احتمالی مانند آتش سوزی، باید فاصله ایمنی مناسب بین کابل ها و تجهیزات الکتریکی دیگر حفظ شود.
- همه کابل ها باید درون داکت قرار گرفته باشند.
نصب اگزوز دیزل ژنراتور
هدف اصلی قرار دادن اگزوز در دیزل ژنراتور ، دفع گازهای خروجی آن است. در صورتی که نصب و راه اندازی اگزوز دیزل ژنراتور به درستی صورت نگیرد یا غیراستاندارد باشد، می تواند به افراد پیرامون و همچنین خود دستگاه آسیب وارد کند. به همین دلیل باید به عایق بودن و پوشش دادن لوله اگزوز، اندازه گیری دمای خروجی اگزوز و قطر لوله اگزوز دقت ورزید.
راه اندازی دیزل ژنراتور
و در آخر در هنگام راه اندازی دیزل ژنراتور نکاتی باید رعایت شود که در زیر به آن اشاره شده است.
در فایل "راهنمای نصب DG Set" که برای شما ارسال شده است، به نکاتی که قبل از روشن کردن دیزل ژنراتور باید رعایت شوند، اشاره شده است. این نکات شامل موارد زیر است:
1. اطمینان حاصل کنید که همه قطعات دیزل ژنراتور به درستی نصب شدهاند و هیچ قطعهای ناقص نیست.
2. اطمینان حاصل کنید که سطوح و اطراف دیزل ژنراتور خشک و تمیز هستند.
3. اطمینان حاصل کنید که سطح سوخت در مخزن سوخت کافی است و سطح روغن در موتور در حد مطلوب است.
4. اطمینان حاصل کنید که سیستم خنک کننده و رادیاتور و سیستم اگزوز به درستی نصب شدهاند.
5. اطمینان حاصل کنید که سیستم باتری به درستی متصل شده است و باتری به میزان کافی شارژ شده است.
همچنین برای ایمنی بیشتر نکات و ضوابطی وجود دارد که رعایت کردن آنها منجر به کاهش خطرات می شود که به طور کلی به آنها اشاره می شود.
- در هنگام تخلیه و جابجایی دیزل ژنراتور مراقب باشید که به افراد و مواد آسیبی وارد نشود. همچنین از تجهیزات، ابزار و وسایل تخلیه مناسب استفاده گردد.
- اتاق دیزل ژنراتور باید دارای راه های فرار مناسب باشد. اصولا یک نقشه فرار در اتاق دیزل ژنراتور نمایش داده شود که به وضوح برای همه قابل مشاهده باشد. این نقشه هنگام هر حادثه یا آتش سوزی مفید خواهد بود.
- کپسول های آتش نشانی مناسب در محوطه اتاق مجموعه دیزل ژنراتور تعبیه گردد.
- علائم خطر برای تابلوهای برق، سوخت و روان کننده ها و ... نصب گردد.
- ابزارهای حفاظت شخصی مانند - دستکش ایمنی، عینک و گوش گیر برای محافظت از همه اپراتورها، مهندسان و کارکنان، در حین کار در اتاق قرارگیری مجموعه دیزل ژنراتور الزامی است.
- از حفاظ/حفاظت مناسب برای تمام قطعات متحرک اطمینان حاصل گردد.
- کابل های برق هنگام اتصال کوتاه / خرابی در خطر آتش سوزی هستند. هنگام مسیریابی کابل ها به ویژه کابل های برق بررسی مناسبی لحاظ گردد.
- دمای گاز اگزوز دیزل ژنراتور حدود 450-550 درجه سانتیگراد خواهد بود و لوله های اگزوز به روکش و عایق مناسب نیاز دارند.
- اطمینان حاصل کنید که هیچ نشتی سوخت و روغن روان کننده در اتاق دیزل ژنراتور وجود ندارد، زیرا آنها مستعد ایجاد آتش سوزی هستند.
- جابجایی گازوئیل به دلیل وجود خطر آتش سوزی نیاز به مراقبت بالا دارد.
- هنگام بلند کردن قطعات سنگین دیزل ژنراتور دستورالعمل حمل و جا به جایی به طور دقیق رعایت شود. ظرفیت جرثقیل های بالابر باید مناسب باشد.
- وجود سیم اتصال به زمین ضروری است.
- ابزار و سایر اشیاء فلزی از باتری های بدون پوشش دور نگه داشته شود. از ابزارهای پوشیده شده با نوارهای الکتریکی وینیل یا مواد نارسانای مناسب استفاده به منظور جلوگیری از برقراری اتصال کوتاه با باتری در حین کار جلوگیری گردد.
- در محل مخازن ذخیره سازی گازوئیل و گاز مایع، علائم مناسب مانند تابلوهای «سیگار ممنوع» باید به طور برجسته نمایش داده شود.
- روغن روان کننده موتور، مایع خنک کننده موتور و گریس باید طبق الزامات و با در نظر گرفتن برگه اطلاعات ایمنی مواد در محل دفع شوند.
- مواد مصرفی موتور که در طول فرآیند تعمیر و نگهداری (مانند فیلترها) جایگزین می شوند، باید طبق الزامات در محل دفع شوند.
- مادامی که افرادی مشغول انجام هرگونه فعالیت بر روی مجموعه دیزل ژنراتور باشند، باتری ها باید جدا شوند.
- در حین انجام هرگونه فرآیند جوش کاری به منظور حفاظت از سیستم های برقی دیزل ژنراتور از منبع برق مجزا استفاده شود.
برای اطمینان از نصب و راه اندازی صحیح دیزل ژنراتور خود، می توانید با کارشناسان با تجربه گروه دانش و صنعت باو تماس بگیرید. این گروه با داشتن تیمی متخصص و مجرب در زمینه نصب، راه اندازی و تعمیر دیزل ژنراتور ها، به شما اطمینان می دهد که دیزل ژنراتور شما با بهترین عملکرد و کارایی خواهد کار کرد. همچنین، کارشناسان گروه باو می توانند به شما نصایح و راهنمایی های لازم را در مورد نگهداری، تعمیر و استفاده از دیزل ژنراتور شما ارائه دهند.
ارسال نظر