اعتبار آمریکا در اروپا بشدت لطمه دیده است
در آستانه سفر رئیسجمهور آمریکا به اروپا، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که به واسطه مدیریت ضعیف واشنگتن در قضیه مقابله با «کووید-19»، اعتبار این کشور تاحد زیادی در بین کشورهای اروپایی کاهش یافته است.
در آستانه سفر «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به اروپا برای شرکت در نشست گروه موسوم به «G7»، ناتو و نشستهای اتحادیه اروپا به امید بهبود وجهه ایالات متحده در اروپا، نتایج نظرسنجی «صندوق آلمانی مارشال» و «بنیاد برتلسمان» از مردم یازده کشور جهان، امروز (دوشنبه) منتشر شد.
نتایج تازهترین بررسیها در خصوص نفوذ آمریکا در جهان حاکی از آن است که اعتبار ایالات متحده به عنوان یک قدرت پیشرو جهانی در آلمان و فرانسه به واسطه نوع رسیدگی واشنگتن به بیماری همهگیر «کووید-۱۹» که تاکنون به مرگ حدود ۶۰۰ هزار آمریکایی منجر شده است، به شدت خدشهدار شده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، نتایج نظرسنجیهای جدید نشان میدهد در حالیکه اعتبار آمریکا نزد کشورهای آلمان و فرانسه به دلیل ضعف عملکرد در مقابله با کووید-۱۹ کاهش یافته است، اعتبار چین در این زمینه و مقابله با ویروس کرونا تاحدودی بهبود و ارتقا یافته است.
طبق اسناد تحقیقاتی آمریکا که در تاریخ ۲۶ مارس (ششم فروردین ماه) منتشر شد، ایالات متحده تحت رهبری «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا در صورت به کارگیری یک راهبرد مؤثرتر میتوانست از مرگ حدود ۴۰۰ هزار نفر بر اثر کرونا جلوگیری کند.
جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه «جانز هاپکینز» حاکی از آن است که تاکنون دستکم ۳۳ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۵۵۸ نفر از مردم سراسر آمریکا به ویروس کرونا آلوده شدهاند و از آن میان ۵۹۷ هزار و ۶۲۸ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
بررسی دیدگاهها در یازده کشور جهان نشان میدهد: «سه ماه اول دولت بایدن در (بهبود) دیدگاههای مردم فرانسه و آلمان در خصوص نفوذ ایالات متحده در جهان تأثیری نداشته است. این آمار و ارقام مطابق با نتایج تحقیقات ۲۰۲۰ است که در مقایسه با آمار مربوط به قبل از همهگیری کرونا، (اعتبار آمریکا در اروپا) ۱۰ درصد به نفع چین کاهش داشته است».
بایدن آن طور که گزارشها نشان میدهد، با چالش بهبود روابط ترانس آتلانتیک که ترامپ به آن لطمه وارد آورد، روبهرو است.
خروج ترامپ از بسیاری از توافقات بینالمللی و انتقاد شدید وی از ناتو موجب شده است که اعتقاد و باور مردم اروپا به واشنگتن تضعیف شود.
بر اساس این گزارش، بایدن روز چهارشنبه هفته جاری (۱۹ خردادماه) اولین تور اروپایی خود را به عنوان رئیسجمهور آمریکا برای حضور در نشستهای جی ۷، ناتو و نشستهای اتحادیه اروپا آغاز میکند.
نتایج جدیدترین نظرسنجیها حاکی از آن است که تنها ۵۱ درصد از مردم آلمان، ایالات متحده را یک شریک قابل اعتماد میدانند و این رقم در فرانسه ۶۰ درصد و در بریتانیا ۶۷ درصد و در لهستان ۷۶ درصد است.
این بررسیها نشان میدهد که کمتر از یک چهارم از مردم ترکیه به ایالات متحده اعتماد دارند و این در حالی است که اکثر آمریکاییها اتحادیه اروپا را یک شریک قابل اعتماد میدانند.
این بررسیها نشان همچنین میدهد که اکثر شرکتکنندگان بر این باور بودند که ایالات متحده همچنان باید در بخش دفاعی و امنیتی اروپا مشارکت داده شود که البته مردم سوئد و ترکیه در این خصوص نظر متفاوتی داشتند.
نظرسنجی فوق به صورت آنلاین در بازه زمانی ۲۹ مارس تا ۱۳ آوریل (۹ تا ۲۴ فروردین ماه) برگزار شد و یک نمونه هزارتایی از افراد بزرگسال ۱۱ کشور کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، لهستان، اسپانیا، سوئد، ترکیه، پادشاهی متحده و ایالات متحده آمریکا در آن شرکت کردند.
ارسال نظر