انتظار پوتین از بایدن چیست؟
ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه درباره دیدار آتی خود با جو بایدن، همتای آمریکاییاش گفت: اگر ما پس از این دیدار بتوانیم ساز و کار همکاری در عرصههای مختلف را ایجاد کنیم، بهتر خواهد شد و میتوان گفت دیدار ما بیهوده نبوده است.
پوتین روز یکشنبه در گفت و گویی تلویزیونی که از برنامه مسکو. کرملین. پوتین در شبکه تلویزیونی روسیه۱ پخش شد، گفت: انتظار دارم دیدار با رئیس جمهوری آمریکا در ژنو موجب احیای تماس های شخصی و برقراری گفت و گوها در مورد مسائل مورد علاقه دو طرف شود.
وی ادامه داد: امیدوارم این دیدار باعث برقراری گفت و گوهای مستقیم و ایجاد ساز وکار برای همکاری در همه عرصه های مورد علاقه دو طرف شود.
رئیس جمهوری روسیه در مورد مسائل مورد علاقه دو طرف به ثبات راهبردی و مناقشه های منطقه ای و برنامه های مرتبط با حفظ محیط زیست و حفظ اکولوژی طبیعت و موضوعات همکاریهای اقتصادی روسیه و آمریکا اشاره کرد.
پوتین گفت: اگر ما پس از این دیدار (دیدار با بایدن در ژنو) بتوانیم ساز وکار همکاری در این عرصه ها ایجاد کنیم، بهتر خواهد شد و می توان گفت دیدار ما بیهوده نبوده است.
وی همچنین در مورد کاهش اظهارات ضدروسی و منفی از سوی مقامهای آمریکایی گفت که این وضعیت به دلیل تلاش آنها برای ایجاد شرایط و فضای مثبت برای اجلاس ژنو است.
پوتین با بایدن در ۲۶ خرداد در ژنو دیدار خواهد کرد.
همانطور که قبلا طرفین توافق کرده بودند. به گفته سخنگوی کرملین، پوتین در دیدار با همتای آمریکایی خود "درباره وضعیت و چشم انداز توسعه بیشتر روابط روسیه و آمریکا، موضوعات ثبات استراتژیک و همچنین موضوعات مهم در دستور کار بین المللی"، از جمله تعامل در مبارزه با بیماری همه گیر ویروس کرونا و حل منازعات منطقه ای. گفت و گو خواهند کرد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی رییس جمهوری روسیه اعلام کرد که کنترل تسلیحات و ثبات راهبردی جهان موضوع اصلی دیدار ولادیمیر پوتین و جو بایدن روسای جمهوری روسیه و آمریکا خواهد بود.
وی گفت: مساله کنترل تسلیحات موضوع اصلی در دیدار سران روسیه و آمریکا خواهد بود.
روابط مسکو و واشنگتن که از سال ۲۰۱۴ میلادی بعد از حادثه اوکراین و الحاق کریمه به روسیه به وخامت گراییده بود اکنون دوران سخت تری را پشت سر می گذراند اما اکنون روسها امیدوارند با برگزاری دیدار ولادیمیر پوتین و جو بایدن زمینه گرم شدن روابط دو کشور فراهم شود.
به گزارش ایرنا، روابط روسیه و آمریکا تیره است و واشنگتن از سال ۲۰۱۴میلادی تاکنون بیش از یکصد بسته تحریم های اقتصادی و مالی علیه مسکو وضع کرده است و این روند بین دو کشور همچنان ادامه دارد.
روابط آمریکا و روسیه طی سالهای اخیر نیز دوره سختی را پشت سر می گذراند. در مارس ۲۰۱۴(اسفند۱۳۹۳) بود که به بهانه بحران داخلی اوکراین در دولت باراک اوباما روابط بد دو طرف شروع شد.
دونالد ترامپ، که در انتخابات ریاست جمهوری در ۸ نوامبر ۲۰۱۶(مهر ۱۳۹۵) پیروز شد، بارها برای بازگشت به گفت و گوها اظهار تمایل کرده بود با این حال، در عمل، واشنگتن به خط مقابله خود ادامه داد و از ابزارهای اقتصادی، نظامی - سیاسی، تبلیغاتی و سایر ابزارها علیه روسیه استفاده کرد و صدها شهروند و شخصیت حقوقی روسیه را تحت محدودیت های مختلف قرار داد و دهها بسته تحریمی علیه مسکو اعمال کرد.
آخرین حرکت تحریمی واشنگتن علیه مسکو همین ماه پیش بوده است که آمریکا ۱۰ دیپلمات روس را اخراج و بسته جدید تحریمی در مورد این کشور وضع کرد و البته و در پاسخ روسیه نیز ۲۰ دیپلمات آمریکایی را اخراج کرد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر