قیمت دلار | قیمت دلار در بازار
قیمت دلار در 9 آبان ماه | تغییرات جدید قیمت دلار + جزئیات
قیمت فروش دلار امروز در صرافیهای بانکی ۲۸ هزار و ۹۶۴ تومان اعلام شد. دلار توافقی نیز در قیمت ۳۱ هزار و ۵۳۰ تومان معامله شد.
قیمت دلار در روز های اخیر روند صعودی بدی را در پیش گرفته است. در راستای افزایش قیمت دلار، قیمت سکه و طلا نیز بالا می رود. پیش بینی های عجیبی از قیمت دلار انجام گرفته و نشان از این دارد که قیمت دلار مرز 29 هزار تومان را طی کند. امید است که با کاهش قیمت دلار، قیمت سکه نیز به وضع بهتری برسد و قیمت مناسب تری پیدا کند. قیمت دلار چند روزی است که روال صعودی خود را در پیش گرفته و روز به روز گران تر می شود. خبر ها حاکی از آن است که قیمت دلار امروز ثابت ماند.
امروز دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱ قیمت خرید و فروش دلار تا ساعت تنظیم این خبر، از سوی صرافی ملی به ترتیب ۲۸ هزار و ۶۷۵ تومان و ۲۸ هزار و ۹۶۴ تومان اعلام شد که نسبت به روز گذشته ( ۸ آبان) قیمت آن ثابت ماند.
قیمت خرید یورو ۲۸ هزار و ۶۷۵ تومان و قیمت فروش آن نیز ۲۸ هزار و ۹۶۴ تومان اعلام شد که قیمت یورو نیز نسبت به روز گذشته قیمت آن ثابت ماند.
تا ساعت تنظیم این خبر، کانون صرافان ایرانیان نیز میانگین قیمت خرید هر دلار را ۳۱ هزار و ۴۷۰ تومان و میانگین قیمت فروش آن را ۳۱ هزار و ۸۱۱ تومان در صرافی ها اعلام کرد.
میانگین قیمت خرید و فروش یورو نیز از سوی این کانون در صرافی ها به ترتیب ۳۱ هزار و ۵۰۵ و ۳۱ هزار و ۸۹۶ تومان اعلام شد.
در معاملات توافقی دلار نیز امروز تا ساعت تنظیم این خبر، نرخ دلار در «کانال سامانه اطلاعرسانی ارز توافقی تهران» ۳۱ هزار و ۵۳۰ تومان اعلام شد.
همچنین تا ساعت ۳۰ : ۱۳ نرخ دلار در بازار متشکل ارز ۲۸ هزار و ۸۵۴ تومان و نرخ یورو ۲۸ هزار و ۸۳۰ تومان بود.
از اواخر خردادماه امسال بانک مرکزی برای ساماندهی بازار ارز و در تعامل با کانون صرافیها، صرافیهای معتبر و صادرکنندگان، بازار توافقی عرضه و تقاضا را راهاندازی کرد. سپس امکان معاملات توافقی ارز در صرافیها و بازار متشکل ارزی نیز فراهم شد.
این بازار در ماههای اخیر سبب تامین تقاضاهای خُرد مردم شده و به معیار قیمتگذاری ارز تبدیل شده است.
امروز در آغاز به کار فعالیت بازار توافقی ارز، دلار با قیمت ۳۱ هزار و ۴۳۵ تومان و با حجم ۱۱ هزار و ۸۰۰ معامله شد.
مجموع عرضه ارز در سامانه نیما (حواله) تا ساعت 17 (پنجشنبه مورخ 1401.8.5) معادل 570 میلیون دلار و مجموع ارز معامله شده در این سامانه معادل 20 میلیون دلار بوده است.
همچنین در بازار متشکل ارزی (اسکناس) تا ساعت 17 (پنجشنبه مورخ 1401.8.5) 14.9 میلیون دلار با میانگین نرخ 31 هزار و 490 تومان و یک میلیون و 450 هزار یورو با میانگین نرخ 31 هزار و 480 تومان به صورت توافقی معامله انجام شد.
از اواخر خردادماه سال 1401 بانک مرکزی برای ساماندهی بازار ارز و در تعامل با کانون صرافیها، صرافیهای معتبر و صادرکنندگان، بازار توافقی عرضه و تقاضای ارز را راهاندازی کرد و امکان معاملات توافقی ارز در صرافیها و بازار متشکل ارزی نیز فراهم شد.
این بازار طی ماههای اخیر سبب تامین تقاضاهای خُرد مردم شده و به معیار مهم قیمتگذاری ارز تبدیل شده است.
پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ قیمت دلار محدوده مقاومتی ۳۲ هزار تومان را شکست و وارد کانال ۳۳ هزار تومان شد. سد قیمتی ۳۲ هزار تومان که به خط قرمز بازارساز برای قیمت دلار طی بیش از ۱۰ روز گذشته تبدیل شده بود، شکست.
به نظر میرسد این روند صعودی با سنگینترین ریزش هفتگی شاخص کل بورس در سال جاری ارتباط مستقیم دارد و سرمایههای هراسان به سمت بازار طلا و دلار حرکت کردهاند.
در هفته اول آبان ماه شدیدترین ریزش بازار سهام ثبت شد و شاخص کل افت ۵.۳ درصدی را ثبت کرد و شاخص هم وزن نیز ۴.۶ درصد کاهش یافت.
هر چند در روزهای گذشته تحلیلگران بازار سرمایه، پیشبینی قیمت دلار را با وجود تلاشهای بانک مرکزی برای کنترل این اسکناس آمریکایی سخت و فضا را مهآلود توصیف کردند، اما به نظر میرسد ریزش شاخص کل بورس و خروج سرمایه حقیقیها از بازار قیمت دلار را در روند صعود قرار داد.
۲۵ میلیارد دلار ارز عرضه شده
علی صالحآبادی، رئیس کل بانک مرکزی، روز چهارشنبه، ۴ آبان، در حاشیه جلسه هیأت دولت از آرامش در حوزه ارزی کشور سخن گفت و یادآور شد: تا اواخر مهرماه حدود ٢۵ میلیارد دلار در سامانه نیما ارز عرضه شده تا به خوبی نیازهای واردکنندگان کالاهای مختلف کشور را در این سامانه تأمین ارز کنیم.
او تاکید کرد که حجم عرضهها از تقاضا فزونی دارد و مازاد عرضه در بازار نیما مشاهده میشود و این حجم از معاملات قابل توجه است.
با این حال روز بعد قیمت دلار روند صعودی به خود گرفت و با بیش از ۱۷۰ تومان افزایش، به قیمت ۳۳ هزار و ۵۲ تومان رسید. هر چند این رشد به اعتقاد فعالان بازار روند قابل توجهی نیست، اما شکستن محدوده ۳۲ هزار تومان برای قیمت دلار، بر پیشبینی کارشناسان در روزهای گذشته صحه میگذارد که اعلام کردند: «قیمت دلار با تورم موجود همخوانی ندارد و دولت فنر فشرده دلار را در دستانش گرفته است.».
باید دید در هفته پیشرو محدوده فعلی برای قیمت دلار ماندگار میشود یا تلاش دولت برای تزریق ارز به بازار همچنان ادامه دارد.
سیگنالهای مهارکننده بازار از دست رفت
کارشناسان بازارهای مالی سیگنالهای مهارکننده بازار را ازدسترفته میدانند. توقف مذاکرات برجام، اعتراضات ۴۲ روز اخیر و ناآرامیهای اجتماعی و بستههای تحریمی اتحادیه اروپا و طرف آمریکایی ازجمله مواردی هستند که بر شرایط اقتصادی کشور و قیمت ارز تاثیر کذاشتهاند. این اخبار به دور از بار روانی بر شرایط بازار دارند، محدودیتهایی را نیز در حوزه تجارت خارجی ایجاد میکتند.
برخی کارشناسان روند سیاسی را غالب بر بازار میدانند که حکایت از تورم و انعطاف دولت برای افزایش قیمتهاست. آنها به تجربه دولتهای قبل اشاره میکنند که براساس تجربه هر چه به پایان سال نزدیک میشویم افزایش قیمتها بیشتر میشود.
قیمت یورو از دلار جا ماند
۵ آبان ۱۴۰۱ قیمت دلار هرات با ۴۰ تومان کاهش قیمت همراه بود و به نرخ ۳۲ هزار و ۶۸۰ تومان رسید؛ اما درهم امارات سیگنال افزایش قیمت داشت و به قیمت ۹۰۵۸ تومان رسید و ۴۸ تومان افزایش قیمت نسبت به روز چهارشنبه داشت.
با وجودی که قیمت یورو در بازار معاملات تهران روند صعودی داشت و از محدوه ۳۲ هزار تومان خارج شد، اما قیمت یورو از دلار جا ماند و به نرخ ۳۳ هزار و ۴۰ تومان در بازار معاملات تهران رسید. یورو روز پنجشنبه ۱۲ تومان از دلار ارزانتر معامله شد.
ارسال نظر