پیش بینی بورس برای 15 آبان ماه 1401

اولین روز آبان ماه بود که شاخص کل بورس تهران با یک روند نزولی نسبتا قوی وارد محدوده یک میلیون و 200 هزار واحدی شد. اما پس از گذشت حدودا 10 روز کاری امروز شنبه 14 آبان ماه شاخص کل بورس تهران توانست وارد یک کانال بالاتر یعنی 1.3 میلیونی شود. شاخص کل بورس تهران با رشد 44 هزار و 783 واحدی به سطح یک میلیون و 328 هزار واحدی رسید. همچنین شاخص هم‌وزن نیز همسو با شاخص کل حرکت کرد و توانست در تراز 374 واحدی بایستد.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

ارزش معاملات بورس به 3 هزار و 569 میلیارد تومان رسید که در مقایسه با ارزش معاملات هفته‌های اخیر به نوعی رکوردشکنی است. همچنین در این روز 284 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد. از سوی دیگر ارزش معاملات دلاری بازار نیز به 223 میلیارد دلار رسید.

شاخص کل بورس امروز توانست بیش از سه درصد رشد کند، با این رشد شاخص معاملات روز آینده بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟

به گزارش تجارت‌نیوز، اولین روز آبان ماه بود که شاخص کل بورس تهران با یک روند نزولی نسبتا قوی وارد محدوده یک میلیون و 200 هزار واحدی شد. اما پس از گذشت حدودا 10 روز کاری امروز شنبه 14 آبان ماه شاخص کل بورس تهران توانست وارد یک کانال بالاتر یعنی 1.3 میلیونی شود. شاخص کل بورس تهران با رشد 44 هزار و 783 واحدی به سطح یک میلیون و 328 هزار واحدی رسید. همچنین شاخص هم‌وزن نیز همسو با شاخص کل حرکت کرد و توانست در تراز 374 واحدی بایستد.

ارزش معاملات بورس به 3 هزار و 569 میلیارد تومان رسید که در مقایسه با ارزش معاملات هفته‌های اخیر به نوعی رکوردشکنی است. همچنین در این روز 284 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد. از سوی دیگر ارزش معاملات دلاری بازار نیز به 223 میلیارد دلار رسید.

پیش‌بینی بورس امروز

دیروز بورس روند نسبتا خوبی را پشت سر گذاشت و با وجود این روند طی شده، انتظار می‌رود که معاملات فردا نیز کمی مثبت باشد.

بازارهای جهانی و افزایش قیمت دلار تاثیر به‌سزایی روی روند معاملات بازار سرمایه داشته است. قیمت دلار در بازار آزاد امروز رکوردشکنی کرد و در مقطعی به محدوده 36 هزار تومان رسید. گزارش‌ها از بازار فردوسی خبر از تحرکات بالای بازار می‌دهد. قیمت دلار امروز از محدوده 35 هزار و 250 تومان شروع و تا لحظه تنظیم این گزارش بر اساس نوشته کانال‌های تلگرامی به 36 هزار و 100 تومان رسید.

قیمت دلار در بازار آزاد می‌تواند به صورت هیجانی روی بورس تاثیر بگذارد. اما در واقعیت برخی از کارشناسان عقیده دارند که به‌واسطه افزایش قیمت دلار بازار سرمایه نیز صعودی خواهد بود.

البته برخی از کارشناسان عقیده دارند که به دلیل ارائه بسته  10 بندی حمایت از بازار سرمایه شاخص کل روند صعودی به خود گرفته و با توجه به حمایت‌های انجام شده احتمالا  این روند ادامه‌دار باشد.

بازارهای جهانی نیز تاثیر قابل توجهی بر روند معاملات داشتند. چین در ماه‌هایی با کاهش تقاضای کامودیتی‌ها روبه‌رو بود. اما اکنون شرایط تغییر کرده و احتمالا با افزایش تقاضا روبه‌رو شود. این کشور بزرگترین مصرف‌کننده کامودیتی در دنیاست و برگشت اقتصاد آن به دوران قبل از کرونا، تقاضا و در نتیجه بازارهای جهانی را با رشد همراه خواهد کرد. همین عوامل باعث شد که روز گذشته‌ بهای نفت به مرز ۱۰۰ دلار برسد، قیمت مس دوباره وارد کانال 8 هزار واحدی شود و فلزات اساسی بتوانند رشد 3 درصدی را ثبت کنند.

تقربیا ۲۵ ماه است که بورس روند نزولی دارد و در این مدت مسولان امر نتوانسته‌اند با عملکرد و مصوبه‌های خود وضعیت بورس را تغییر دهند.

در این دو سال بورس دو رئیس سازمان و دو رئیس جمهور دیده است که هیچ یک عملکرد مثبتی در حوزه بورس ثبت نکرده‌اند.

سقوط بورس در دولت دوازدهم شروع و هم‌اکنون در دولت سیزدهم ادامه دارد. این ادامه دار بودن نزول درحالی است که رئیس جمهور در زمان انتخابات وعده ترمیم بورس و جبران زیان سهامداران را داده بود اما تا به امروز خبری از جبران زیان و ترمیم بورس نیست.

به هرحال انتظار می‌رفت که تالار شیشه‌ای در این دوسال تغییری کند یا حداقل در یک سال اخیر به  واسطه حضور ابراهیم رئیسی و وعده‌های آن روند ترمیمی بازار آغاز شود. اما وضعیت به این شکل نبود و بورس دچار بحران شد!

از سوی دیگر بازارهای موازی نیز رکورد شکنی کردند برای نمونه دلار بازار آزاد محدوده قیمتی ۳۵ هزار تومانی را رد کرد. این افزایش قیمت دلار در بازار به زیان اقتصاد کشور و خصوصا بورس است. ولی سرمایه‌گذاران به واسطه سود بیشتر، سرمایه خود وارد این بازار می‌کنند. در نهایت خروج و ورود سنگین نقدینگی به این بازارها آسیب خواهد زد.

بحران بورس چیست؟

چند روزی می‌شود که خروج پول از صندوق‌های با درآمد ثابت به بالاترین حد خود رسیده است. به نظر می‌رسد که با اتمام سرمایه این صندوق‌ها خروج نقدینگی از بازار اوراق قوت خواهد گرفت و در نهایت بحران خروج نقدینگی به سراغ بورس می‌آید که نتیجه آن سقوط بیش از پیش شاخص و نابودی سرمایه‌های مردم است.

بررسی حجم معاملات در بازار سرمایه و ارز نشان می‌دهد که برخی از سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند سرمایه خود را به دلیل بازدهی کم از بورس خارج و وارد بازار ارز کنند. چرا که سود و بازدهی بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاران دارد.

این خروج نقدینگی از بورس و ورود آن به بازار ارز یک بحران جدید برای بورس و بازار دلار خواهد بود.

زیرا از بورس یک نقدینگی سنگین خارج و یک حجم سنگین وارد بازار دلار می‌شود و به نوعی توازن سرمایه‌گذاری در این بازارها بهم می‌خورد. البته با توجه به اینکه بازارهای دلار و بورس تاثیر بسزایی در اقتصاد کشور دارند می‌توانند اقتصاد ایران را در میان مدت تحت تاثیر قرار دهند.

به هرحال قیمت دلار در چند روز گذشته به سقف تاریخی ۳۵ هزار تومان رسیده و از سوی دیگر قیمت دلار در محدوده ۲۷ و دلار سنا در محدوده ۲۸ هزار تومان است.

اختلاف قیمت شدید بین دلار در بازار آزاد و صرافی‌ها باعث شده سرمایه‌گذاران برای سود بیشتر وارد این بازار شوند.

همچنین آمارها و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که برخی از سرمایه‌گذاران پول خود را از بورس خارج  و وارد بازار ارز کرده‌اند و این یعنی نابودی بورس و ضربه شدید به اقتصاد کشور.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت رستانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت رستانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد