قیمت برنج | قیمت برنج در بازار

قیمت انواع برنج در 16 آبان ماه | قیمت برنج ایرانی در اوج

مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت هر کیلو برنج ایرانی بیش از ۱۰۰ هزار تومان و برنج خارجی نیز کمتر از ۴۰ هزار تومان قیمت دارد.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

قیمت برنج ایرانی نسبت به برنج خارجی گرانتر است مدتی بود به علت گرانی قیمت برنج ،برنج کم یاب شده بود بهترین برنج، برنج گیلان است که قیمت برنج این شهر نسبت به قیمت برنج شهرهای دیگر گرانتر است قیمت برنج مدام در حال نوسان است قیمت برنج گرانتر می شود ولی ارزان نمی شود علت گرانی قیمت برنج ایرانی زحمت زیادی است که کشاورزان میکشند.

بر اساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران هر کیلو برنج هاشمی درجه یک ۱۳۰ هزار تومان، طارم محلی اعلا ۱۲۰ هزار تومان، دم سیاه صدری ۱۶۰ هزار تومان، علی کاظمی۱۵۰ هزار تومان و شیرودی دودی سنتی ۱۱۰ هزار تومان است.

برنج خارجی نیز با قیمت هر کیلو ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان در مراکز عرضه به فروش می رسد.

گفتنی است قیمت‌های ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد.

یک فعال حوزه برنج روز گذشته در گفت‌وگویی از رکود در بازار برنج خبر داد و گفت که رکود بازار برنج چند ماه است که اتفاق افتاده و علت آن نیز ورود بار جدید به بازار است. در حقیقت بار زیاد شده و برنج کشت دوم نیز به زودی اضافه خواهد شد.

وی همچنین اضافه کرد که امسال در برنج، سطح زیرکشت خوبی داشتیم و برداشت‌های خوبی نیز انجام شده است. در حقیقت به میزان کافی برنج ایرانی و خارجی در بازار وجود دارد و بازار نوسانی نخواهد داشت.

محمد مختاریانی در تشریح آخرین وضعیت بازار برنج ایرانی و خارجی گفت: بازار برنج در رکود است و قیمت‌ها نیز در حداقل ممکن است. زیرا امسال در برنج ایرانی سطح زیرکشت خوبی داشتیم، برداشت خوبی انجام شد و کیفیت هم مناسب بود.

وی ادامه داد: سال گذشته با کمبود ۳۰ تا ۴۰ درصدی برنج و همچنین ممنوعیت واردات برنج خارجی مواجه بودیم که همه این موارد باعث شده بود قیمت‌ها ابتدای فصل بالا برود. اما حالا یک سال را پشت سر گذاشته‌ایم و با تورم در دستمزد و هزینه‌های کشاورزان، همین که قیمت‌ها بالا نرفته و از سال گذشته کمتر است نشان می‌دهد قیمت‌ها صعودی نخواهد شد.

این فعال حوزه برنج در پاسخ به این سوال که آیا رکود بازار به دلیل کاهش قدرت خرید مردم در برنج نیست؟ گفت: این موضوع هم می‌تواند باشد، ولی توان خرید مربوط به یک بازه خاصی نمی‌شود در حالی که رکود بازار برنج چند ماه است که اتفاق افتاده و علت آن نیز ورود بار جدید به بازار است. در حقیقت بار زیاد شده و برنج کشت دوم نیز به زودی اضافه خواهد شد.

مختاریانی در ادامه گفت: قیمت برنج درجه یک ایرانی در سطح عرضه باید کیلویی ۱۲۵ هزار تومان باشد. قیمت برنج درجه یک خارجی نیز در سطح عرضه کمتر از ۴۰ هزار تومان است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه قیمت برنج خارجی هم کاهشی بوده، زیرا برداشت‌های خوبی در دنیا انجام شده، اظهار کرد: امسال التهابی در بازار برنج نخواهیم داشت. قیمت برنج خارجی احتمالا باز هم کاهشی خواهد شد و برنج ایرانی نیز افزایش قیمتی نخواهد داشت.

ارزان ترین برنج ایرانی بازار که به اسم برنج شیرودی تنطیم بازاری شناخته می شود، کیلویی ۶۵ هزار تومان ارزش دارد. برنج هندی و پاکستانی معمولا ارزان تر از نمونه های ایرانی فروخته می شوند و برنج تنظیم بازاری تایلندی با قیمت کیلویی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان، ارزان ترین برنج فعلی در بازار است. تقریبا یک ماه پیش انجمن واردکنندگان برنج از احتمال کاهش ۴۰ درصدی قیمت این کالا به شرط جایگزینی برنج های جدید و رونق بازار خبر داده بود. آماری از میزان عرضه برنج به بازار در این مدت وجود ندارد، اما فعلا خبری از کاهش قیمت ها نیست. بررسی ها نشان می دهد قیمت برنج نسبت به یک ماه قبل تفاوتی نداشته است.

قیمت انواع برنج ایرانی

قیمت برنج طارم هاشمی که گران ترین نمونه ایرانی در بازار است، کیلویی ۱۷۴ هزار تومان است. الان کیسه های ۱۰ کیلویی برنج طارم هاشمی ناظران گیلان را یک میلیون و ۷۴۰ هزار تومان عرضه می کنند که باید ارزش هر کیلو از آن را همان ۱۷۴ هزار تومان بدانیم. برنج ممتاز هاشمی و برنج طارم نیز جزو گران ترین نمونه های ایرانی هستند که به ترتیب کیلویی ۱۵۸ هزار تومان و ۱۴۲ هزار تومان فروخته می شوند. کیسه های ۱۰ کیلویی برنج ممتاز هاشمی مهمان دوست یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومان و کیسه های ۱۰ کیلویی برنج طارم ممتاز گلستان یک میلیون و ۴۲۹ هزار تومان فروخته می شوند. کیسه های ۱۰ کیلویی برنج هاشمی خمام تی تی هم الان معادل یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان ارزش دارند و باید ارزش هر کیلو از این برنج را ۱۴۰ هزار تومان بدانیم. این رقم ها مربوط به گران ترین نمونه های برنج ایرانی در بازار است و الان باید کف قیمت هر کیلو از این کالا را تقریبا ۶۵ هزار تومان درنظر بگیریم. در سامانه بازرگام و برخی از خرده فروشی های سطح شهر برنج شیرودی را به اسم کالا تنظیم بازاری در کیسه های پنج کیلویی ۳۲۵ هزار تومان می فروشند که به این ترتیب ارزش هر کیلو از آن معادل ۶۵ هزار تومان است. فروشنده ها یک کیلو از لاشه برنج طارم برند رویسا را معادل ۷۰ هزار تومان می فروشند. قیمت یک کیلو از برنج ایرانی فجر هایلی به ۸۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده و برای خرید برنج عنبربو ممتاز طایفه باید ۸۷ هزار و ۵۰۰ تومان کنار گذاشت.

قیمت برنج خارجی

قیمت برنج تایلندی تنظیم بازاری در کیسه های ۱۰ کیلویی ۱۲۵ هزار تومان است. به این ترتیب خرید برنج تایلندی تنطیم بازاری کیلویی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان تمام می شود که کمترین قیمت انواع برنج در بازار محسوب غاست. با این حال برنج تایلندی ممکن است با کیفیت متفاوت در خرده فروشی ها قیمت بیشتری داشته باشد. طوری که قیمت برنج تایلندی در برخی از خرده فروشی ها به کیلویی ۲۳ هزار تومان می رسد. برنج پاکستانی و هندی معمولا نسبت به برنج تایلندی گران تر فروخته می شوند. کیسه ۱۰ کیلویی برنج پاکستانی چارلی را ۲۷۵ هزار تومان می فروشند که باید ارزش هر کیلو از آن را ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان بدانیم. یک کیلو برنج پاکستانی برند شهر خاطرات را معادل ۳۵ هزار تومان و برنج پاکستانی هژیر را ۳۸ هزار تومان می فروشند. کیسه ۱۰ کیلویی برنج سوپر باسماتی هاشمی را که یکی از گران ترین انواع پاکستانی در بازار است، الان ۶۰۰ هزار تومان می فروشند که باید ارزش هر کیلو از آن را ۶۰ هزار تومان بدانیم. بین مدل های مختلف برنج هندی هم می توانیم به کیسه های یک کیلویی طبیعت اشاره کنیم که الان در سوپرمارکت ها و سایر خرده فروشی ها نزدیک ۴۳ هزار تومان ارزش دارد و یکی از ارزان ترین انواع برنج هندی در بازار است. خرید یک کیلو برنج هندی دانه بلند طایفه ۴۹ هزار تومان تمام می شود و برنج هندی ممتاز رضوی که یکی از گران ترین مدل های هندی است، کیلویی ۵۰ هزار تومان فروخته می شود.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت رستانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت رستانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد