قیمت گوشت | قیمت گوشت در بازار
قیمت گوشت امروز در میادین و بازار | قیمت گوشت افزایش داشت
قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه ۲3 آبان ۱۴۰۱ نسبت به روز گذشته با اندکی تغییر همراه بوده است.
قیمت گوشت به حدی رسیده است که توان خرید آن کاهش پیدا کرده است. گوشت از جمله کالاهای اساسی است اما با افزایش قیمت گوشت این کالای اساسی از سفره بسیاری از خانوارها حذف شده است. قیمت گوشت در ابتدای امسال مقداری رشد کرد. قیمت گوشت در یک ماه اخیر افزایش 50 درصدی داشت. آیا مسئولان نمی خوانند قیمت گوشت را کنترل کنند؟
قیمت گوشت قرمز در 23 آبان 1401 به شرح زیر است (قیمتها به تومان از سایت تحلیل بازار):
راسته با استخوان گوسفندی
۱۷۵,۰۰۰
ران کامل ممتاز گوسفندی
۱۸۹,۰۰۰
کف دست گوسفندی با ماهیچه
۱۶۸,۰۰۰
ران پاک کرده گوساله
۱۹۶,۰۰۰
سر دست پاک کرده گوساله
۱۷۶,۰۰۰
گردن گوسفندی
۱۳۶,۰۰۰
قلوگاه گوساله
۱۴۹,۰۰۰
گردن گوساله
۱۳۵,۰۰۰
قلم گوساله
۲۹,۰۰۰
سردست گوسفندی
۱۵۵,۰۰۰
ماهیچه گوساله
۱۸۵.۰۰۰
دمبالیچه گوسفندی
۹۹,۰۰۰
نیم شقه سردست گوسفند
۱۸۸.۰۰۰
شقه لاشه گوسفندی
۱۷۹,۰۰۰
نیم شقه ران گوسفندی
۱۹۵,۰۰۰
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس شورای تامینکنندگان دام گفت: در شرایط کنونی عرضه دام به حدی زیاد است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 30 تا 40درصد افزایش دارد.
منصور پوریان قیمت هر کیلو بره نر کشتاری را ۷۲ تا ۷۵هزار تومان، بره نر چاق ۷۰ تا ۷۲هزار تومان، بره نیم گوشت ۶۸ تا ۶۹هزار تومان، بره نر لاغر ۶۵ تا ۶۸هزار تومان و بره ماده کمتر از ۶۸هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت کنونی دام در ماههای اخیر ثابت بوده است و بهدلیل مشکلات عدیده، حمایت همه جانبه از دامدار باید صورت گیرد.
پوریان میگوید: با وجود فراوانی دام و کمبود تقاضا، مشکلی در عرضه گوشت تا پایان سال نداریم.
وی گفت: بنابر آمار از ابتدای سال 4میلیون راس دام سبک مازاد در کشور داشتیم که هماکنون میزان مازاد دام به ۶.۵ تا ۷میلیون راس رسیده است که تا پایان سال باید وارد بازار مصرف شود. صادرات تا حدی میتواند بر خروج دام مازاد و کاهش مشکلات دامداران اثرگذار باشد.
به گفته رئیس شورای تامینکنندگان دام ، طبق آمار ۷۰درصد دامهای صادراتی بره نر لاغر و نیم گوشت است که این موضوع تاثیری در بازار دام داخل نداشته است.
قیمت گوشت چقدر بالا رفت؟
بهرغم آنکه مرکز آمار میزان رشد قیمت گوشت قرمز را در مهرماه ۱.۴درصد تخمین زده، مشاهدات میدانی خبرنگاران همشهری نشان میدهد در مهرماه قیمت گوشت گوسفندی بیش از ۳۰درصد و گوشت گوساله ۲۰درصد بالا رفت. این رشد قیمت در آبانماه نیز ادامه داشت، بهطوریکه هفته گذشته رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی هم افزایش قیمت این نوع گوشت را تأیید و دلیل آن را رشد قیمت دام زنده عنوان کرد.
علیاصغر ملکی گفت: قیمت گوشت روند افزایشی داشته، زیرا دام زنده در شهرستانها گران شده است و طبیعتا هر مقدار که قیمت دام زنده افزایش یابد گوشت هم به تبع آن گران میشود.
او تلویحا فروش گوشت گوسفندی با قیمت کمتر از کیلویی ۱۹۲هزار تومان را غیرممکن دانست و افزود: امروز گوشت قرمز در میدان بهمن برای مغازهداران کیلویی ۱۷۵ تا ۱۸۰ هزار تومان هزینه دارد و فروشنده نیز میتواند این گوشت را با سود متعارف ۱۰ تا ۱۲ درصدی خود، به فروش برساند.
گفتههای ملکی در شرایطی است که براساس مشاهدات میدانی حتی در مهرماه نیز قیمت هر کیلو شقه گوسفندی در بیشتر خرده فروشیها ۲۰۰هزار تومان بود. پیش از آن و تا شهریور ماه هر کیلو شقه گوسفندی ۱۸۵ تا ۱۹۰ هزار تومان به فروش میرسید.
نگاهی به آخرین قیمت گوشت در فروشگاههای مجازی نشان میدهد هر کیلو راسته گوسفندی بیاستخوان ۲۵۹هزارو۵۰۰تومان، هر کیلو ران گوسفندی ۲۶۰هزار تومان و هر کیلو گوشت خورشتی گوسفندی ۲۸۸هزار تومان به فروش میرسد.
راسته بدون استخوان گوساله هم کیلویی ۲۳۳هزار تومان قیمت خورده و هر کیلو ران گوساله تا ۵۱۴هزار تومان قیمت خورده است. در فروشگاههای سطح شهر هم قیمت محصولات مشابه کمتر از این نیست؛ هر کیلو شقه گوسفندی در قصابیهای سطح شهر بین ۱۹۵ تا ۲۱۰هزار تومان به فروش میرسد و قیمت هر کیلو گوشت گوساله بهطور میانگین ۲۹۶هزار تومان است.
تقلب در فروش گوشت
رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی تهران افزایش قیمت دام زنده را یکی از مهمترین دلیل گرانی گوشت اعلام کرده و از رسیدن قیمت دام زنده سبک به کیلویی ۸۰هزار تومان خبر داده است، این در حالی است که روز گذشته مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها ضمن رد ادعای افزایش قیمت دام زنده، از تقلب در عرضه گوشت قرمز خبر داد.
افشین صدردادرس گفت: عمده گوشتی که هماکنون در بازار عرضه میشود گوشت دام نر پرواری نیست بلکه گوشت دام ماده و بز است و فروشندگان، دام ماده را با قیمت دام نر در بازار عرضه میکنند.
بهگفته او، قیمت هر کیلو دام زنده نر پرواری بین ۶۸ تا ۷۲ هزار تومان، قیمت هر کیلو گوشت گوسفند ماده بین ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان و قیمت هر کیلو بز زنده کیلویی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است و فروشندگان با فروش گوشت دام ماده و بز به جای نر به مصرفکنندگانی که قادر به تشخیص این گوشتها نیستند در فروش گوشت تقلب و تخلف میکنند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور، شاهد این ادعا را انباشتگی دام نر در دامداریها دانست و افزود: اگر سری به میادین عرضه دام بزنید متوجه خواهید شد کسانی که قصد خرید دام دارند بیشتر طالب دام ماده هستند و دام نر بهدلیل قیمت بالاتری که نسبت به قیمت دام ماده دارد خریداری ندارد.
او با اشاره به سودجویی خرده فروشیها در این زمینه، اضافه کرد: اگر دام نر کیلویی ۷۰هزار تومان خریداری شود گوشت آن باید با قیمت هر کیلو ۱۷۰هزار تومان بهدست مصرفکننده برسد. ولی برخی دام ماده را با قیمت کیلویی ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان خریداری میکنند و گوشت آن را کیلویی۱۷۰ هزار تومان میفروشند و سود بیشتری میبرند.
دادرس، دیرپز بودن گوشت ماده را تنها راه تشخیص آن برای مصرفکنندگان دانست و افزود: برخی قصابیها گوشت بز را هم وارد بازار کردهاند و به قیمت بره نر میفروشند، اگر مصرفکننده گوشتی را به اسم گوشت گوسفند خرید و در زمان پخت متوجه شد که گوشت بو میدهد باید بداند که گوشت بز نر خریده است.
بهگفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، با کاهش تقاضا از سوی خرده فروشیها دامدارها نمیتوانند دامهای نرشان را به فروش برسانند و در زیان هستند.
بهگفته این فعال صنعت دامپروری سودی که کشتار دام ماده دارد دام نر ندارد.
ارسال نظر