فوت کوزه گری برای اینکه یخچال دیگه برفک نزنه | ترفند جادویی برای رهایی همیشگی از برفک یخچال

رو مخ ترین کار آشپزخونه تمیز کردن برفک یخچال فریزره که هم وقت گیره و هم خسته کن. به علاوه یخچال های قدیمی بعضی از یخچال های جدید هم برفک میزنن.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

به طور کلی یخچال‌ها به دو دسته یخچال‌های قدیمی با برفک و یخچال‌های جدید نوفراست بدون برفک تقسیم بندی می‌شوند. برفک زدن یخچال امری شایع در یخچال‌های قدیمی است. اما اگر یخچال‌های جدید نوفراست دچار برفک شوند قضیه دیگر فرق می‌کند.

علت برفک زدن یخچال پارس، سامسونگ یا سایر مارک ها شاید مشابه هم باشند. قبل از اینکه به مهم‌ترین دلایل برفک زدن یخچال بپردازیم، ابتدا باید بگوییم که برفک یخچال چگونه تشکیل می‌شود؟ هوای فضای درون یخچال، بسیار خنک بوده و دمای پایینی دارد. این هوای خنک باید به صورت متوالی، در قفسه‌ها و قسمت‌های گوناگون یخچال به حرکت درآمده و در گردش باشد. هنگامی که هوای خنک درون یخچال با هوای گرم و مرطوب بیرون برخورد می‌کند، برفک در نقطه برخورد آن‌ها ایجاد می‌شود. روش‌های مختلفی که موجب ورود هوای گرم به داخل یخچال می‌شود، از مهم‌ترین دلایل برفک زدن یخچال به حساب می‌آید.

برای بالا بردن راندمان و جلوگیری از خرابی قطعات، باید برفک یخچال‌های دیفراست را سریع از بین برد. برای از بین بردن برفک یخچال قدیمی، باید به صورت دستی اقدام کرده و یک برنامه مشخص داشته باشید. حجم برفک را نیز در نظر بگیرید، اگر لایه‌های یخ در زمان کمتری ضخیم شده‌اند، باید پروسه از بین بردن برفک را جلو بیاندازید.

با آب کردن برفک یخچال، دمای دستگاه نیز به حالت استاندارد برمی‌گردد. زیرا برفک ضخیم، مانع از کارکرد درست ترموستات برای تنظیم دما شده و اجازه نمی‌دهد دستگاه درجه مشخصی داشته باشد. با از بین بردن برفک، فضای بیشتری برای نگهداری مواد غذایی خواهید داشت. برفک می‌تواند بوی بدی در یخچال ایجاد کند، بنابراین آب کردن آن باعث از بین رفتن بوی نامطبوع نیز خواهد شد.

علت برفک زدن فریزر بدون برفک چیست؟ در سیستم یخ زدایی یخچال نوفراست، برفک‌ها به طور اتوماتیک آب شده و نیازی به خاموش کردن یخچال برای طولانی مدت نیست. این پروسه با کمک المنت، برد الکترونیکی و کندانسور به درستی انجام می‌شود، پس طبیعی است که با خرابی هر یک از این قطعات، یخچال بدون برفک هم برفک بزند. به عبارت دیگر با از کار افتادن این قطعه‌ها، حجم برفک کویل اواپراتور به مرور افزایش و قدرت خنک کنندگی دستگاه هم کاهش می‌یابد.

در یخچال‌های بدون برفک نوفراست، دیگر خبری از صفحه خنک کننده تریزون نیست. بجای آن لوله‌های خنک کننده اواپراتور در پشت صفحه انتهایی یخچال فریزر نصب شده است. سرمای تولید شده، توسط فن به داخل کابین یخچال هدایت می‌شود. در این مدل از یخچال‌ها نیز رطوبت درون یخچال روی لوله‌های اواپراتور می‌نشیند و یخ می‌زند. اما در کنار آن‌ها یک المنت نصب شده است. با صادر شدن دستور ذوب برفک از برد الکترونیکی، این المنت هر چند ساعت یک بار روشن شده و برفک‌ها را آب می‌کند. این آب نیز از مسیر تخلیه به کاسه روی موتور یخچال هدایت می‌شود.

اما اگر حجم برفک تشکیل شده روی اواپراتور زیاد باشد، سرمای کافی درون یخچال فریزر تولید نمی‌شود. علت آن می‌تواند خرابی نوار لاستیک درب یخچال، خرابی سنسور دیفراست، خرابی ترموفیور، خرابی المنت و یا برد الکترونیکی باشد. در اینگونه موارد معاینه یخچال‌های نوفراست توسط تعمیرکار حرفه‌ای و مجرب ضروری است.

وقتی دانستیم چرا یخچال برفک میزند، باید به فکر رفع آن باشیم. برای بالا بردن راندمان و جلوگیری از خرابی قطعات، باید برفک یخچال‌های دیفراست را سریع از بین برد. برای از بین بردن برفک یخچال قدیمی، باید به صورت دستی اقدام کرده و یک برنامه مشخص داشته باشید. حجم برفک را نیز در نظر بگیرید، اگر لایه‌های یخ در زمان کمتری ضخیم شده‌اند، باید پروسه از بین بردن برفک را جلو بیاندازید.

۱. وسایل مورد نیاز را فراهم کنید!

برای از بین بردن برفک یخچال، باید قفسه‌ها و کشو‌ها را بیرون بیاورید. پس از قبل روی زمین روزنامه یا پارچه‌ای بزرگ بیاندازید، تا کشو‌های بیرون آورده شده را روی آن قرار دهید. برای خشک کردن نقاط مختلف یخچال، به چند دستمال تمیز هم نیاز پیدا می‌کنید. یک سینی بزرگ یا جعبه مخصوص نگهداری یخ تهیه کنید، تا موادغذایی را از یخچال به آن منتقل کنید.

۲. خاموش کردن یخچال فراموش نشود

فراموش نکنید که ابتدا باید یخچال را خاموش کنید، تا تمام یخ‌ها و برفک درون آن به شکل طبیعی آب شود. این پروسه کمی زمان بر است، اما بهتر از انجام کار‌هایی مانند گرفتن سشوار روی یخ است که می‌تواند به قطعات دستگاه آسیب بزند. آب کردن برفک یخچال با وسایلی ماند سشوار و یا حتی آب جوش به قطعات دستگاه آسیب خواهد زد

۳. تمام این نکات را در نظر بگیرید

در طی آب شدن برفک‌ها، کف آشپزخانه کمی خیس خواهد شد. بهتر است برای پیشگیری از این مشکل، تعداد زیادی حوله یا پارچه ضخیم کناره‌های یخچال قرار دهید. برای جدا کردن برفک‌های باقی مانده روی یخچال، هرگز از چاقو و سایر وسایل تیز استفاده نکنید. یک کاردک پلاستیکی می‌تواند کمک خوبی برای شما باشد. بعد از تمیز کردن برفک، بهتر است درون و بیرون یخچال را با آب گرم و مواد شوینده تمیز کنید. با اینکار لکه‌ها و تکه‌های جا مانده مواد غذایی، از یخچال پاک شده و دیگر خبری هم از بوی بد دستگاه نخواهد بود.

شستن قفسه‌ها و کشو‌ها را فراموش نکنید، سپس با یک دستمال تمیز رطوبت درون یخچال و قفسه‌ها را بگیرید. بعد از قرار دادن کشو‌ها در مکان مخصوص خود، مواد غذایی را هم درون آن‌ها گذاشته و یخچال را به برق زده و روشن کنید. بعد از آب کردن برفک یخچال، با کمک مواد شوینده قسمت بیرونی و درونی دستگاه را تمیز کنید.

دلایل مختلفی می تواند باعث برفک زدن یخچال و فریزر شود.

۱. پوسیده شدن درِ یخچال

نوار یا لاستیک دور در یخچال وظیفه دارد مانع از ورود هوای گرم به یخچال و خروج هوای سرد از درون آن شود. با خرابی یا پوسیدگی این لاستیک، درب یخچال درست بسته نشده و هوای گرم به محیط یخچال وارد شده و دستگاه برفک می‌زند. باز و بسته کردن بیش از حد و یا محکم بستن درب یخچال، بعد از مدتی باعث خرابی لاستیک دور درب خواهد شد.

۲. نامناسب بودن مکان یخچال

ساده‌ترین علت برفک زدن یخچال، به مکان قرارگیری آن بر می‌گردد. اگر یخچال در کنار وسایل گرمایشی مانند سماور و اجاق گاز قرار بگیرد، با هر بار استفاده مقدار زیادی گرما و هوای مرطوب به فضای آن وارد و باعث ایجاد برفک می‌شود.

۳. مستهلک شدن بدنه دستگاه

گاهی اوقات این مستهلک شدن بدنه دستگاه است که باعث ایجاد برفک می‌شود. ضربه خوردن در هنگام جابه‌جایی و یا رطوبت زیاد محیط، می‌تواند باعث پوسیدگی و آسیب به بدنه دستگاه شود.

۴. معیوب شدن ترموستات

ترموستات، وظیفه ثابت نگه داشتن دمای محیط درونی یخچال را بر عهده دارد. خرابی ترموستات، باعث برهم خوردن تعادل دما و افزایش سرمای بیش از حد استاندارد یخچال و برفک زدن آن می‌شود. ترموستات از قطعات مهم یخچال محسوب شده و باید توسط سرویسکار ماهر عیب‌یابی و رفع ایراد شود.

    برای پیدا کردن مناسب‌ترین راهکار از بین بردن برفک یخچال، ابتدا باید علت برفک زدن در بخش‌های مختلف دستگاه را ریشه یابی کرد.

    برفک زدن در اطراف و کناره‌های درب یخچال فریزر، به معنای درست بسته نشدن کشو و یا پوسیدگی لاستیک دور درب است.

    وجود برفک زیاد در تمام بخش‌های یخچال فریزر، به معنای باز ماندن درب یخچال برای مدت زمان طولانی است

    برفک کم در تمام قسمت‌های یخچال به این معناست که دمای دستگاه بیش از حد استاندارد پایین بوده است.

    وجود برفک در قسمت عقبی یخچال، یعنی مکانی که سیم پیچ‌های اواپراتور قرار گرفته‌اند خبر از وجود مشکل در پروسه یخ زدایی دستگاه می‌دهد و این احتمال وجود دارد که دیفراست معیوب شده باشد.

 با دانستن علت برفک زدن بخش‌های مختلف یخچال، می‌توانید مشکل را عیب یابی و آن را برطرف کنید.

گفتیم که چرا یخچال برفک میزند و راهکار آن چیست. حالا سوال می شود برای پیشگیری چه باید کرد؟ برای جلوگیری از برفک زدن یخچال قدیمی یا جدید بعد از استفاده از یخچال، از بسته بودن درب آن اطمینان حاصل کنید. کشو و قفسه‌های یخچال را بیش از ظرفیت مجاز از مواد غذایی پر نکنید، تا به موتور فشاری وارد نشود.

در هنگام نصب یخچال، آن را در حدود ۱۰ سانتی متر از دیوار فاصله دهید. به طور طبیعی، برای برفک زدایی یخچال باید هر چند ماه یکبار اقدام کنید. اما اگر مجبورید این کار را ماهی یکبار و یا حتی هر دو هفته یکبار انجام دهید، باید برای تعمیر دستگاه اقدام کنید.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت رستانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت رستانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد