حقوق کارگران | افزایش حقوق کارگران
حداقل حقوق کارگران 12 میلیون تومان شد | خبر مهم دولت برای حداقل بگیران
حقوق کارگران مرداد ماه با توجه به مصوبه ی اعلام شده از دولت رئیسی افزایش خواهد یافت.
حقوق کارگران در ایران به عنوان یکی از مسائل حقوق بشری مورد توجه قرار گرفته است. قوانین حقوق کارگران شامل حقوق پایه، ساعات کار، استراحت، مرخصی، حقوق بیمه، حقوق مادران باردار و سایر موارد مربوط به حقوق کارگران میشود.به طور کلی، قانون کار در ایران حقوق پایهای برای کارگران تعیین میکند. حقوق کارگران شامل حق مسکن، حق خانواده و سایر مزایا است.بیمه نیز یک جز از حقوق کارگران در ایران است.
هادی ابوی, نماینده کارگران در کشور درباره اجرای دوره آموزشی در کار گفت:کارفرمایان طبق ماده ۱۴۸ قانون کار باید کارگر را از روز اول بیمه کنند. حتی در دوران آموزشی که کارفرما برای ادامه یا قطع همکاری تعیین می کند, حقوق و مزایا و بیمه کارگر باید انجام شود.
وی ادامه داد: مطابق با ماده ۱۴۸ قانون کار ،همه کارگاه ها وظیفه دارند تا لیست کارگران خود را به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند و برای تک تک کارمندان خود حق بیمه را پرداخت نمایند.
ابوی گفت: کارفرمایان باید از روز اول شروع به کار، نسبت به بیمه کردن کارگران واحد خود اقدام کنند،همچنین طبق قانون باید حقوق کارگر رااز روز اول بپردازد. اما به دلایلی همچون پرداخت حقوق کم و همچنین پرداخت نکردن سنوات و عیدی کارگران خود را بیمه نمیکنند.در حال حاضر مشاهده می کنیم با وجود قوانین محکم در مسیر بیمه شدگان اما باز هم برخی کارفرمایان قوانین را زیر پا می گذارند و کارگران خود را به دلایلی مانند فراراز پرداخت سنوات و عیدی بیمه نمی کنند.
به گزارش تسنیم، به طور کلی، قرارداد آزمایشی برای شناخت دوطرفه میان کارگر و کارفرما منعقد میشود. این قرارداد به ویژه برای کارگران جوان میتواند فرصت شغلی را ایجاد کند. همچنین، کارفرمایان نیز میتوانند از توانایی و تخصص کارگران جدید خود اطمینان پیدا کنند.
به هر صورت، تعهدات کارفرما در مدت آزمایشی قرارداد کمتر است. با این حال، باید توجه داشت که این نوع قرارداد محدود به زمانی مشخص است و کارفرما نمیتواند برای شانه خالی کردن از تعهدات خود نسبت به کارگر، مدت زمان آزمایشی را تمدید کند. متأسفانه این روزها مشاهده می کنیم که تعدادی از کارگران با گلایه از کارفرمایان بیان می کنند, که کارفرما در حقشان اجحاف کرده است . به طور مثال کارفرما در قرارداد شفاهی به نیروی کار گفته است که بعد از یک دوره چند ماهه، حقوق و مزایای قانونی را پرداخت می کند, اما بعد از پایان دوره آزمایشی کارفرما از تعهد شفاهی خود شانه خالی می کند و می گوید که این صحبت را نکرده است و زیربار حرفی که به نیروی کار و وعده ای که داده است نمی رود. در این میان وقت و انرژی و زمان نیروی کار از دست رفته است.
وی با اشاره به اجرای طرح کارورزی و طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار گفت: تنها افرادی که تحت این دو طرح آموزش مهارت و دور آموزشی می بینند شرایطشان متفاوت است. کارگاه هایی که این دو طرح را اجرا می کنند, می توانند تحت قوانین و شرایطی که برایشان مشخص شده است, نیروی کار آزمایشی جذب کنند.
بخشنامه سازمان تامین اجتماعی موضوع افزایش ضرایب دستمزد ثابت صنوف موضوع ماده ۳۵ قانون تامین اجتماعی که خردادماه امسال با امضای میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شده است، در سامانه قوانین کشور در دسترس عموم مردم قرار گرفت.
این بخشنامه در راستای اجرای مفاد ماده ۳۵ قانون تأمین اجتماعی و ارتقاء سطح رضایتمندی کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی و همچنین به استناد مصوبه یکصد و سی و هشتمین جلسه هیات امنای سازمان تامیناجتماعی و صندوقهای تابعه صادر شده است.
بر این اساس، ضریب دستمزد کارکنان شاغل در مشاغل صنفی دارای دستمزد مقطوع، از ابتدای سال ۱۴۰۲ و همزمان با اعمال افزایش مزد سال جاری کارکنان مشمول قانون کار، موضوع بخشنامه شماره ۲۹۶۱۳۷ مورخ ۲۹/۱۲/۱۴۰۱ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به میزان پنج (۵) درصد افزایش مییابد.
همچنین مفاد مصوبه یادشده قابل تعمیم به ضرایب دستمزد رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بینشهری و همچنین کارگران ساختمانی موضوع بندهای ۹ و ۱۰ بخشنامه شماره ۲۸/۱۴۰۲/۱۰۰۰ مورخ ششم فروردین امسال نخواهد بود.
مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تامین اجتماعی مکلف شده است در اسرع وقت با همکاری ادارات کل وصول حقبیمه و نام نویسی و حسابهای انفرادی نسبت به طراحی و ساخت نرمافزار مربوطه اقدام نماید.
مسئول حسـن اجرای این بخشنامه مدیران کل استان، معاونین منابع بیمـهای، روسا و کارشناسان ارشد وصـول حـقبیمه، بازرسی دفاتر قانونی، بازرسی کارگاهی، فناوری اطلاعات؛ اعضاء هیاتهای تجدیدنظر تشخیص مطالبات؛ روسا، معاونین، مسئولین واحدهای وصول حقبیمه، فناوری اطلاعات شعب و سایـر واحـدهای مرتبط میباشند.
طبق رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، «سایر پرداختیها به کارکنان از جمله بن کالا یا بن کارگری، پرداخت مبالغ نقدی در مناسبهای مختلف، حق لباس و ...» مشمول مالیات نمیشود.
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری قسمت اخیر نامه شماره 10041/232/ص مورخ 15/5/1401 مدیر کل دفتر فنی و مدیریت ریسک مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، درخصوص مشمول مالیات بر درآمد حقوق قرار دادن «سایر پرداختیها به کارکنان از جمله بن کالا یا بن کارگری، پرداخت مبالغ نقدی در مناسبتهای مختلف، حق لباس و...» را ابطال کرد.
ارسال نظر