طرز تهیه آبلیمو بدون تلخی در منزل | روش تهیه آبلیمو خانگی
همه ما میدانیم که امروزه در کارخانههای مواد غذایی از انواع و اقسام مواد افزودنی استفاده میشود.
همه ما میدانیم که امروزه در کارخانههای مواد غذایی از انواع و اقسام مواد افزودنی استفاده میشود. آبلیمو هم از این دست مجزا نیست. نمیخواهیم ترس به دلتان راه بدهیم ولی خوب است که بدانید این آبلیموها را با موادی چون جوهرلیمو یا اسیدسیتریک، رنگ های خوراکی و آب مخلوط و به اسم آب لیموی خالص و طبیعی وارد بازار می کنند. با اینکه میدانیم این مواد افزودنی خطر سرطان زایی دارد، باز هم برای راحتی حال خودمان تن به خرید آنها میدهیم. چرا؟ چون فکر میکنیم درست کردن مواد غذایی ارگانیک سخت است و با این همه دغدغه و کار امکانپذیر نیست.
آبلیمو سرشار از ویتامین c و آنتی اکسیدان است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن کاربردی است. به علاوه کمبود آب بدن را برطرف میکند. آبلیمو باعث میشود پوست شما درخشان شود، در کاهش وزن به شما کمک میکند، همچنین فشار خون را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد و و از حمله قلبی جلوگیری میکند.
چطور آبلیمو خانگی درست کنیم؟
به راحتی میتوانید در خانه آبلیمو درست کنید و با خیال راحت آبلیمو ارگانیک داشته باشید. طبق روش زیر پیش بروید.
مواد مورد نیاز برای درست کردن آبلیمو خانگی:
آبمیوه گیر ۱ عدد
الهام حمیدی یه عمر همه رو گول زد!! | کی باورش میشد شغل واقعی الهام حمیدی بازیگری نباشه!! + عکس
الهام حمیدی یه عمر همه رو گول زد!! | کی باورش میشد شغل واقعی الهام حمیدی بازیگری نباشه!! + عکس
لیمو به مقدار لازم
برای تهیه آبلیمو خانگی ابتدا باید لیموهای مناسب را انتخاب کنید. لیموهای بزرگ، شیرین و آبلیموهای کوچک، ترش هستند. از طرفی لیموهای شما باید بزرگ و سنگین باشند. زیرا هر چقدر این لیموها سنگینتر باشند، آبدارتر هم خواهند بود. در این مرحله به دو نکته زیر توجه کنید:
لیموهای کپک زده را جدا کنید. مطمینا دوست ندارید به خاطر یک لیمو، کل زحمات شما بر باد برود!
اگر وقت داشتید هسته های لیمو را خارج کنید. زیرا باعث تلخ شدن آبلیمو شیرین و خوشمزه شما میشود.
خیساندن لیمو
بعد از انتخاب لیموها، آن ها را به مدت یک شب تا صبح درون ظرفی پر از آب ولرم خیس کنید. توجه داشته باشید که آب ولرم باید روی همه لیموها را بگیرد. با این روش آبلیموهای خشک هم نرمتر میشوند و آب لیموهای شما بیشتر میشوند.
گرفتن آبلیمو
در این مرحله قبل از هر کاری دستگاه آبمیوه گیری را به طور کامل بشورید و تمیز کنید تا جایی که مطمئن شوید هیچ میکروبی در دستگاه نمانده. سپس لیموها را از قسمت کمر به دو نیمه مساوی تقسیم کنید. به این شکل استفاده از دستگاه آبمیوه گیر راحتتر است.
نکات مهم در نگهداری آبلیمو:
به هیچ عنوان آبلیمو را در بطریهای پلاستیکی نریزید چون مواد شیمیایی موجود در پلاستیک با ترشی آب لیمو واکنش شیمیایی میدهد و باعث اکسیده شدن آبلیمو میشود. به بیانی دیگر باعث سمی شدن آن میشود. در عوض میتوانید از بطری های شیشهای استفاده کنید که احتمال خرابی آبلیموها را به حداقل برسانید.
شیشهها را کامل با آب و مایع ظرفشویی بشویید. بعد اجازه دهید کامل خشک شوند. اگر خشک نباشد، آبلیموی شما به سرعت خراب میشود. بعد از اینکه آبلیموها را در شیشههای تمیز و خشک خود ریختید، درب آنها را تا جای ممکن سفت و محکم ببندید. آبلیمویی که مواد افزودنی ندارد با کمترین مقدار اکسیژن خراب میشود.
برای نگهداری طولانی مدت آبمیوه لازم است که تفالههای آن را جدا کنید. به این منظور میتوانید پس از آبگیری آن را از صافی رد کنید. این تفالهها را می توانید بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید. به این شکل میتوانید بعدا در شربتهای خانگی و درجه یک خود از آن استفاده کنید. این تفالهها حتی در پخت بعضی غذاهای شمالی و ویژه نیز به کار می رود. و ایده آخر برای این استفاده از این تفالهها استفاده از آنها برای زیباتر کردن قالبهای یخ شماست. به این منظور کافی ست که وقتی جا یخی خود را پر از آب میکنید کمی هم از این تفالهها به آن اضافه کنید. به این صورت شما قالبهای یخ خوشمزه و زیبایی خواهید داشت که در مهمانیها حسابی به چشم خواهند آمد.
شاید شنیده باشید که اگر میخواهید آبلیمو را به مدت طولانی نگه دارید باید آن را بجوشانید. ولی این روش باعث میشود که تمام ویتامین c موجود در آبلیمو از بین برود و خواصی باقی نماند. جدا کردن تفالهها و هستهها برای جلوگیری از خرابی آبلیمو کافی است.
روش نگهداری طولانیتر آبلیمو با استفاده از سیاه دانه، هویج و نمک:
یکی از نشانههای خرابی آبلیمو تلخی آن است. یا در اکثر مواقع کپک میزند. در این شرایط احتمالا دیدهاید کپکهای روی آب لیمو را میگیرند یا حتی آن را هم میزنند. این در حالی است که این کارها به هیچ عنوان بهداشتی نیست و میتواند منجر به آسیبهای گوارشی شود. در ادامه ما به شما چند روش معروف و امتحان شده را آموزش میدهیم که از این شرایط جلوگیری کنید.
سیاه دانه:
وقتی کارتان با گرفتن آبلیمو تمام شد و آن را در شیشه های مد نظر خود ریختید چند دانه سیاه دانه را در هر بطری بیندازید تا از کپک زدن و تلخ شدن آبلیمو جلوگیری شود.
هویج:
یکی از رایجترین روشهای جلو گیری از خرابی و کپک زدن این است که به مدت یک شبانه روز یعنی ۲۴ ساعت کامل یک هویج پوست کنده را داخل بطری آبلیمو قرار دهید و بعد آن را از شیشه خارج کنید. اگر نمیتوان هویج را داخل شیشه انداخت، راحتترین روش این است که در یک قابلمه بزرگ همین پروسه را جلو ببرید. و بعد از ۲۴ ساعت آبلیموها را در بطریهای مد نظر خود بریزید.
نمک:
و اما آخرین و پر استفادهترین روش، نمک است. برای این کار کافی است وقتی آبلیمو را در بطری میریزید به اندازه یک سر بطری از بالای آن را خالی نگه دارید. سپس یک قاشق مربا خوری نمک به آن اضافه کنید. با این روش از تلخ شدن و کپک زدن آبلیمو جلوگیری میکنید.
ارسال نظر