ارزش سهام عدالت | ارزش سهام عدالت من
ارزش سهام عدالت روز مشخص شد | ارزش سهام عدالت با رشد روبر شد
ارزش سهام عدالت امروز، 1 درصد با افزایش روبرو شد.
ارزش سهام عدالت در این سالها یکی از مسائل بحث برانگیز در بین مردم و دولت بوده است.خیلی از مردم زمان ثبت نام ارزش سهام عدالت از ثبت نام جامانده اند و در این سالها با وجود پیگیری های مستمر نتوانستند در سایت ارزش سهام عدالت ثبت نام کنند و از این شرایط استفاده کنند.در سال گذشته شرایطی برای فروش و اعطای ارزش سهام عدالت از طرف دولت برای دارندگان آن ایجاد شده بود .
ارزش سهام عدالت امروز مشخص شده است. در ادامه با ما همراه باشید.
ارزش سهام عدالت در 21 فروردین
در پایان معاملات امروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت در مقایسه با روز گذشته، یک درصد افزایش یافت و ارزش سبد ۵۳۲هزار تومانی، یک میلیون تومانی و ۴۹۲هزار تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۴ میلیون و ۷۷هزار تومان، ۲۶ میلیون و ۵۱۳هزار تومان و ۱۳ میلیون و ۴۶هزار تومان رسید. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰درصد قابل فروش سبد ۵۳۲هزار تومانی سهام عدالت به ۸ میلیون و ۴۴۶هزار تومان رسیده است.
ارزش سهام یک میلیون تومانی تا قبل از شروع اصلاح بازار سهام در تابستان به بیش از ۳۸ میلیون تومان رسیده بود اما به مرور و قرار گرفتن روند معاملات بورس در فاز اصلاحی از ارزش این سهام در بازار کاسته شد.
آزادسازی سهام عدالت از جمله مسایلی بود که در چند سال اخیر مورد بحث بسیاری از مسوولان قرار داشت، عرضه آن در بورس به عنوان چالشی جدی در بازار مدنظر قرار گرفته بود و فقط در انتظار اجازه رهبر معظم انقلاب بود که در نهایت این اقدام در ۹ اردیبهشت ماه سال گذشته با صدور ابلاغیهای از سوی رهبر معظم انقلاب آزادسازی و از طریق دو روش با عنوان آزادسازی به روش مستقیم و نیز غیرمستقیم فرصت تصمیمگیری را در اختیار مشمولان این سهام قرار داد.
مشمولان سهام عدالت 49 میلیون نفر هستند که از سال گذشته که فرمان آزادسازی سهام عدالت صادر شد، حدود 19 میلیون نفر روش مدیریت مستقیم سهام را انتخاب کردند و 30 میلیون نفر نیز در روش مدیریت غیرمستقیم یعنی مدیریت از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت باقی ماندند.
در حال حاضر عمده این شرکتها یعنی در حدود 28 شرکت وارد بورس شده و سهام آنها قابل معامله است، اما 19 میلیون نفری که روش مدیریت مستقیم را انتخاب کردهاند، سال گذشته ابتدا اجازه فروش 30 درصد از سهام خود را داشتند و از عید غدیر سال گذشته نیز اجازه فروش 60 درصد را پیدا کردند، اما به دلیل افت بازار و افت قیمت نهاد ناظر فروش سهام عدالت به روش مستقیم را متوقف کرد و هنوز فروش آن متوقف است.
در این زمینه بسیاری از کارشناسان میگویند، برای اداره مطلوب سهام خرد بهتر است، از طریق صندوقهای سرمایهگذاری و یا صندوقهای سبدگردان به مدیریت این سهام اقدام کرد. اما سوال این است که چرا این سهام در بورس مرتب ریزش پیدا میکند و سهام عدالت از ارزش اسمی خود هم پایینتر آمده است.
وی گفت: با حفظ مالکیت سهام عدالت میتوان مدیریت آن را در اختیار افراد حرفهای قرار داد و این سهام به عنوان آورده غیرنقدی او برای صندوق سبدگردانی استفاده میشود و میتواند مشاور سبدگردانی برای خود برگزیند و یک کد اختصاصی جداگانه برای او صادر میشود، به عبارت دیگر مالکیت آن دارایی با سرمایهگذار و دارنده سهام است و مالکیت به کسی منتقل نشده، اما مدیریت حرفهای آن را به افراد حرفهای میپردازد، چون ممکن است دارنده سهام یک کارگر باشد که نه اطلاعات کافی و نه وقت کافی در اختیار دارد و نه اینکه صرفه اقتصادی دارد که برای رقمهای کوچک و خرد هزینه پردازش و مدیریت را بپردازد.بلکه میتواند از ابزارهای موجود سرمایهگذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه استفاده کند.
وی گفت: باید همه جوانب در نظر گرفته شود، چون تعداد سرمایهگذاران در سهام عدالت زیاد است کل سهامداران عدالت بیش از 49 میلیون نفر هستند که 19 میلیون نفر روش مدیریت مستقیم را انتخاب کردند، باید جوانب کار به صورت کامل دیده شود.
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس همچنین در پاسخ به این پرسش که الان مدیریت سهام عدالت در اختیار چه کسانی قرار دارد و آیا سهام عدالت رها شده است، گفت: از ابزارهای موجود بازار میتوان مدیریت سهام عدالت را به روش غیرمستقیم انجام داد و سرمایهگذاری غیرمستقیم باید توسعه پیدا کند و دسترسی ابزارهای سرمایهگذاری غیرمستقیم برای همه سرمایهگذاران از جمله دارندگان سهام عدالت باید توسعه پیدا کند و مردم هم به ارائهدهندگان خدمات که دارای مجوز از سازمان بورس هستند، آشنا شوند و بدانند چه مدارکی لازم دارند و منابع خود را در اختیار افرادی که دارای مجوز رسمی هستند، قرار دهند که آنها هم تخصص دارند و هم امکان مدیریت حرفهای در مورد داراییهای مردم وجود دارد.
نوحی در مورد اینکه گفته میشود در دنیا تعداد صندوقهای سرمایهگذاری سه برابر تعداد نمادها و شرکتهای بورسی است گفت: واقعیت این است که باید بدانیم بازار سرمایه در آن کشورها از چه زمانی شروع شده و ما چه زمانی شروع کردهایم، نمیتوان یک شبه به آنها برسیم در کشورهای پیشرفته یکسری نهادهای مالی جا افتاده هستند که صندوقهایی با فعالیت 50 تا 60 سال هستند، در حالی که در کشور ما بازار سرمایه دارای یک ساختار جوان است و در مورد صندوقها تازه شروع به فعالیت کردهاند، اما نسبت رشدی که در بازار سرمایه اتفاق افتاده با توجه به عمر آن نسبت قابل قبولی است و عملکرد خوبی دیده شده است به هر حال باید سرمایهگذاری به روش غیرمستقیم در کشور ما توسعه پیدا کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصمیم این سازمان در مورد دامنه نوسان و تعیین تکلیف سهام عدالت را تشریح کرد.مجید عشقی در نشست خبری که امروز برگزار شد، با اشاره به نشست روز گذشته هیات مدیره سازمان بورس با رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: در این نشست مباحث تخصصی زیادی مطرح شد که امکان پاسخ دادن به همه این مباحث در این جلسه امکان پذیر نبود اما همه این مباحث در سازمان مورد بررسی قرار میگیرد.
وی درمورد دامنه نوسان در بورس توضیح داد: دامنه نوسان ابعاد مختلفی دارد که سازمان درحال بررسی آن است تا متناسب با شرایط بازار درمورد آن تصمیمگیری شود. این مطلوب است که مانند بورسهای بزرگ دنیا دامنه نوسان پویایی داشته باشیم اما درحال حاضر با عدم تعادل در بازار مواجه هستیم و اگر دامنه نوسان وجود نداشته باشد، این نوسانات شدیدتر میشود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: این موضوع در هیات مدیره سازمان درحال بررسی است و اگر شرایط محیا باشد، روشهای مختلفی برای باز کردن دامنه نوسان وجود دارد که از جمله آن میتوان به باز کردن دامنه نوسان برای سهام شرکتهایی اشاره کرد که تعادل و بازارگردان دارند.
عشقی با اشاره به صنعت خودرو گفت: برای مثال اگر در سهمهای خودرویی دامنه نوسان وجود نداشت، اخباری که هفتههای قبل درمورد افزایش قیمت خودرو و لغو آن منتشر شد، تاثیر منفی زیادی روی این سهمها میگذاشت.
برنامه سازمان بورس برای بازگشت اعتماد سهامداران
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال مبنی بر برنامه سازمان برای بازگشت اعتماد سهامداران به بازار گفت: بازگرداندن اعتماد منحصر به سازمان نیست چراکه سازمان تنها یک دستگاه نظارتی است که وظیفه نظارت بر ناشران را بر عهده دارد.
عشقی با تاکید بر اینکه سیاستگذاری باید در بخش اقتصاد کلان کشور انجام شود، اظهار کرد: اقدامی که سازمان طی دو ماه گذشته انجام داد، این بود که درمورد موضوعات مختلف مربوط به سازمان رایزنیهای لازم را انجام داده است.
وی افزود: برای مثال در بحث قیمتگذاری دستوری رایزنیهای زیادی صورت گرفته است. مسایل مختلفی در اقتصاد کلان وجود دارد که باید برطرف شود. برای مثال کنترل تورم و نقدینگی از اولویتهاست که سعی کردیم این موضوعات کمترین تبعات را روی بازار بگذارد. اما سازمان به تنهایی نمیتواند اعتماد را به بازار برگرداند.
تصمیم جدید سازمان بورس برای سهام عدالت
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال دیگر درمورد سهام عدالت نیز گفت: مسیری که در سال گذشته در این راستا طی شد، ابهامات و ایرادات اساسی داشت که برای حل این ابهامات کارگروهی تشکیل شده تا ساختار فرایند اجرایی سهام عدالت مورد بررسی قرار بگیرد که این دارایی ارزشمند به نحو احسن مدیریت شده و به مالکان اصلی آن داده شود.
چالش پالایشگاهها، صادرات محصولات توسط دولت است
وی در ادامه با بیان اینکه چالشهای بازار سرمایه مشخص است، عنوان کرد: این بی انصافی است که بگوییم در حوزه حذف قیمتگذاری دستوری اقدامی انجام نشده است. در چند سال گذشته این اتفاق در صنایع مختلف از جمله فولاد و پتروشیمی رخ داد. این مسیر باید برای سایر محصولات نیز ادامه پیدا کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: البته دلیل همه چالشها قیمتگذاری دستوری نیست. گاهی فرایندها مشکل دارد. برای مثال پالایشگاهها خصوصی شدهاند اما محصولات آنها توسط دولت صادر میشود.
آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس
عشقی درمورد آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس نیز توضیح داد: سیاستگذاری عرضه خودرو در بورس بر عهده سازمان بورس نیست اما شرایط پذیرش در بورس کالا فراهم است. اما تصمیم نهایی را باید وزارتخانه مربوطه اخذ کند. این موضوع درحال مذاکره است.
قرارداد جدید با صندوق توسعه ملی برای تزریق مداوم منابع
وی در ادامه با اشاره به مصوبه تزریق منابع از صندوق توسعه ملی به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه گفت: صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه برای حمایت از بازار تشکیل شده است و دولت برای گسترش آن عزم جدی دارد. این تصمیم وجود دارد که مبلغی به صورت مداوم به این صندوق واریز شود و در لایحه بودجه سال آینده برای نخستین مرتبه مبلغی برای این موضوع دیده شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: تصمیم دولت این است که علاوه بر ۲۰۰ میلیون تومانی که سال گذشته برای تزریق به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه تصویب شد، مبلغ جدیدی تصویب و به صورت ماهیانه و مداوم واریز شود. در این راستا با صندوق توسعه ملی قراردادی امضا خواهد شد.
عشقی از مذاکره برای عرضه بلوکی برخی سهمهای دولتی در بازار سرمایه خبر داد و گفت: البته عرضه سهام دولتی و فروش اوراق در سال آینده کمتر خواهد شد. بطور کلی فکر میکنیم در ماههای آینده شرایط بازار بهتر شود اما هم عرضه سهام دولت و هم اوراق بر اساس کشش بازار صورت خواهد گرفت.
آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت
وی از تشکیل صندوق بازارگردانی شرکتهای سرمایه گذاری سهام عدالت خبر داد و گفت: قرار است منابعی در قالب صندوق بازارگردانی برای شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در نظر گرفته شود. البته این موضوع منوط به این است که آئیننامه اجرایی به جای سهام عدالت اصلاح و مدل نهایی آن در شورای عالی بورس تصویب شود.
او در مورد پرداخت سود سهام عدالت نیز توضیح داد: ۹۸ درصد سود سال ۱۳۹۸ پرداخت شده و تنها دو درصد متعلق به مخابرات باقی مانده است. برای این عدم پرداخت نیز از شرکت مخابرات شکایت شده و سازمان خصوصی سازی نیز در حال پیگیری آن است.
عشقی در مورد سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ نیز گفت: این موضوع در جلسه آتی شورای عالی بورس مطرح میشود و در مورد نحوه دریافت مبالغ از شرکتها تصمیم گیری خواهد شد. امیدواریم پرداخت سود تا پایان سال انجام شود.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رها شدن سهام عدالت توسط متولیان، موجب شده است ارزش بازاری این سهام با وجود ارزنده بودن، یکچهارم ارزش واقعی باشد.
حمیدرضا جیهانی در مورد ارزنده بودن پرتفوی سهام عدالت بیان کرد: سهام عدالت به ذات یک ترکیب ارزندهای از سهام شرکتهای مختلف است که در دهه هشتاد دولت تصمیم گرفت به دهکهای پایین درآمدی جامعه یکسری از سهام شرکتهای ارزنده و تولیدی را که دارای ارزش افزوده بالایی بودند را در قالب سهام عدالت اختصاص دهد.
امروز یکشنبه (۲۱ فروردین) شاخص کل بورس با رشد ۱۵ هزار و ۳۲۷ واحد روی پله یک میلیون و ۴۷۴ هزار واحدی قرار گرفت.
ارسال نظر