سهام عدالت | جاماندگان سهام عدالت
جزئیات جدید از اعطای سهام عدالت به جاماندگان | جاماندگان سهام عدالت بخوانند
پ سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس آخرین روند اعطای سهام عدالت به جاماندگان را تشریح کرد.
سهام عدالت سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبتنام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدالت هستند با آزاد سازی سهام عدالت مالکیت آن بر عهده افراد گذاشته تا سهام خود را بفروشند یا سهامداری کنند سهامداران سهام عدالت باید با ثبت نام در سامانه سجام نسبت به دریافت کد بورسی اقدام تا از مزایای سهامشان بهره مند شوند.
غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین پیگیریهای این کمیسیون برای اعطای سهام عدالت به جاماندگان، گفت: طبق اعلام سازمان خصوصیسازی قرار است در تیر ماه سهام عدالت به جاماندگان تحت پوشش نهادهای حمایتی اختصاص یابد.
او با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز به دولت تکلیف شده که باید به افراد واجد شرایط سهام عدالت پرداخت شود، افزود: مجلس محل اعطای سهام عدالت به جاماندگان را شرکتهای مشمول اصل ۴۴ تعیین کرده است که باید از این طریق اقدامات لازم صورت گیرد.
نماینده آستارا در مجلس با اعلام اینکه آمار افرادی که واجد دریافت سهام عدالت هستند بالای ۱۶ میلیون نفر است، ادامه داد: سازمان خصوصیسازی اولویتبندی برای اعطای سهام عدالت انجام داده که در مرحله اول به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد و بهزیستی که بیش از ۴ میلیون نفر هستند سهام داده خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: پس از اعطای سهام به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی به کارگران فصلی و رزمندگان معسر و ... به ترتیب اولویت سهام عدالت پرداخت خواهد شد.
وی تصریح کرد: دولت باید هرچه سریعتر ضمن نهایی کردن آئیننامه اعطای سهام عدالت منبع اعطای این سهام را تعیین و روند واگذاری را آغاز کند.
شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با انتشار اطلاعیهای در خصوص کلاهبرداری سایبری برای دریافت سود سهام عدالت به عموم مردم هشدار داد.
به گزارش روابط عمومی سمات، در این اطلاعیه آمده است: به تازگی مجرمان سایبری با ترفندی جدید و با ارسال پیامک و یا پیام در شبکه های اجتماعی با نام واریز سود سهام عدالت مترصد کلاهبرداری از مردم هستند.
پیام های جعلی که به تازگی منتشر شده است، از مخاطبین درخواست میکند که برای دریافت سود سهام خود از طریق لینک آلوده اقدام کند که سهامداران می بایست نسبت به این اقدام کلاهبردارانه آگاه باشند.
بر اساس اطلاعیه سمات، مجرمان سایبری با طراحی پلتفرم مجرمانه در قالب استفاده از نام و نشان سامانه سهام عدالت و ارسال پیامک مبنی بر واریز مبالغ مختلف به حسابهای مالی هموطنان مشروط به مراجعه لینک یا پیوند درج شده در پیامک، گوشی تلفن همراه فریبخوردگان را به صفحات جعلی پرداخت موسوم به فیشینگ هدایت می کنند.
شایان ذکر است، هرگونه اطلاع رسانی در سهام عدالت صرفا از طریق وبسایت های رسمی شرکت سپرده گذاری مرکزی به نشانی www.csdiran.ir ، www.sejam.ir و sahamedalat.ir به اطلاع عموم مشمولان سهام عدالت میرسد.
به نقل از شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات)، محمود حسنلو با بیان اینکه تاکنون ٢ مرحله پرداخت سود به جاماندگان سهام عدالت انجام شده است، افزود: در مرحله اول و دوم به ترتیب ۳۰۷ و ۲۰۰ هزار نفر مشکل شبای بانکی معتبر خود را برطرف و سودهای سنواتی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خود را دریافت کردند.
وی ادامه داد: حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شبای معتبر بانکی روبرو هستند و شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت مهمترین دلایلی است که باعث شده تا سود سهامداران به حساب آنها واریز نشود.
حسنلو درباره سهامداران عدالتی که هنوز شماره شبا معتبر بانکی خود را اصلاح نکردهاند، گفت: این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبتنام و احراز هویت خود را انجام دهند تا در روند پرداختیهای آتی شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار گیرند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری سمات با بیان اینکه سهامداران عدالت نگران سود سالهای گذشته خود نباشند، تصریح کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی امسال در چندین نوبت، واریز سود سهامداران عدالت را در دستور کار خود قرار داده است اما امیدواریم این سهامداران هر چه سریعتر مشکل شماره شبا معتبر بانکی خود را حل کنند تا این شرکت بتواند سود سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ آنها را تا اواسط تیر امسال پرداخت کند.
سود سهام عدالت چقدر است؟
بر اساس اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی، برای کسانی که دارای پرتفوی ۴۹۲ هزار تومانی سهام عدالت هستند، مبلغی معادل ۵۳۲ هزار تومان واریز شده است. همچنین افراد دارای پرتفوی ۵۳۲ هزار تومانی نیز ۵۷۵ تومان و دارندگان سهام یک میلیون تومانی، یک میلیون و ۸۱۳ هزار تومان سود دریافت کردهاند.
بر این اساس خانوارهای چهار نفره باید منتظر واریز حدود دو میلیون تومان از سود سهام عدالت خود باشند.
محمود حسنلو معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی در خصوص افرادی که سود سهام عدالت خود را تاکنون در یافت نکرده اند گفت: بیش از ۲ میلیون نفر سود سهام عدالت خود را تاکنون دریافت نکرده اند که این امر به دلیل نبود شماره شبای معتبر از سوی این سهامداران بوده است.
او ادامه داد: این افراد با اولویت ثبت نام در سامانه جامع اطلاعات مشتریان به آدرس www.sejam.ir باید در نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند تا واریز سود سهام عدالت برای این افراد صورت گیرد.
حسنلو در خصوص روش دیگر تکمیل اطلاعات مربوط به افرادی که سود سهام خود را دریافت نکرده اند نیز گفت: این افراد همچنین میتوانند به www.sahamedalat.ir مراجعه کنند و اطلاعات حساب خود را در این سامانه تکمیل کنند و شماره شبای ویرایش کنند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی در ادامه در خصوص سهامدارانی که سود سهام عدالت مرحله قبل را دریافت کرده اند، اما سود سهام این مرحله را دریافت نکرده اند نیز گفت: برخی از این افراد در بانکهایی حساب داشتند که ادغام شده اند، بنابراین شماره شبای جدیدی برای آنها تعریف نشده است.
حسنلو ادامه داد:، اما گروه دیگر نیز به دلیل اینکه حسابشان از سوی بانکها مسدود شده واریز سود نداشته اند.وی با اشاره به اینکه سود سهام عدالت افراد محفوظ است، ادامه داد: افرادی که اطلاعتشان تا آخر هفته تکمیل شود در هفته بعد واریز سود سهام عدالت خواهند داشت.
وی در خصوص سهام عدالت متوفیان نیز گفت: تا آخر شهریور ماه با کمک قوه قضاییه سایت مریوط به جمع آوری اطلاعات ورثه این افراد معرفی میشود و پس از آن تمام سودهای مربوط به سهام این افراد به حساب ورثه واریز خواهد شد.
جزئیات واریز سود سهام عدالت توسط شرکتهای بورسی چیست؟
بنابر اعلام پیمان حدادی، مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است.
این سود در آینده نزدیک به حساب سهامداران واریز خواهد. البته ارزش این سود، بسیار کمتر از واریزیهای قبلی است.
شرکتهای پتروشیمی ارومیه، پتروشیمی بندر امام (ره)، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی بیستون، پتروشیمی تبریز، پتروشیمی خوزستان، دخانیات ایران، ساختمان سد و تاسیسات آبیاری سابیر، شهر صنعتی البرز، شهر صنعتی رشت، شهر صنعتی کاوه، مشانیر و مگا موتور، شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت هستند که پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا، بیشترین سهم را در پرتفوی غیربورسی سهام عدالت دارند و از ۶ تا ۳۰درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرند.
پیش از این موضوع و در تاریخ ۲۱ فروردین ماه، پیمان حدادی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که سود شرکتهای غیربورسی در حال بررسی است که چقدر از سود این شرکتها از طرف سازمان خصوصیسازی دریافت شده.
او گفت: اگر ارقام آن قابل توجه باشد، مانند سودهای شرکتهای بورسی سهام عدالت از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی تجمیع شده و پول آن به حساب سهامداران عدالت واریز میشود.
البته هنوز شورای عالی بورس در این زمینه تصمیمی نگرفته است و پولهای جمعآوری شده از شرکتهای غیربورسی، اعداد قابل توجهی نیست.
این در حالی است که طبق قانون تجارت، شرکتهای بورسی چهار ماه برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه و هشت ماه پس از برگزاری مجمع، برای پرداخت سود به سهامداران فرصت دارند.
اما این موضوع، چالشی را در سالهای اخیر برای سهامداران ایجاد کرده است. از سوی دیگر، ضوابط این شرکتها مانند شرکتهای بورسی است و تفاوتی با آنها ندارد و بورسی یا غیربورسی بودن شرکتها، تاثیری در اصل موضوع ندارد.
سهام عدالت قابل فروش شد
شرکت بورس اوراق بهادار تهران با صدور اطلاعیهای، از تداوم تعلیق نماد معاملاتی شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت در بورس خبر داد.
در حال حاضر، نماد شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت بسته هستند و بازگشایی این نمادها منوط به حضور بازارگردانان و برگزاری مجامع شده است.
درواقع، بازگشایی نمادهای شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت زمانی رخ میدهد که مجامع این شرکتها به درستی برگزار شود و در مورد سهامداران عدالت با روش مدیریت مستقیم نیز، سازمان بورس و اوراق بهادار باید تعیین تکلیف کند. مرجع اصلی تعیین مقررات سهام عدالت، شورای عالی بورس بوده و از ۳۱ شهریورماه سال ۱۴۰۰ به بعد، هیات مدیره آن دسته از شرکتهای سهام عدالت استانی که مجامع آنها برگزار نشده است، از سوی شورای عالی بورس تعیین میشود.
۶ اردیبهشت ماه سال جاری نیز، مجید عشقی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در مورد فروش سهام عدالت اظهار داشت: نحوه فروش سهام عدالت در سال ۱۳۹۹ با ایرادات جدی مواجه بود. اکنون در شورای عالی بورس و کارگروهی که به عنوان زیرمجموعه این شورا فعال است، در حال بررسی شیوه فروش سهام عدالت هستیم تا آن را به مرحله نهایی برسانیم.
ارسال نظر