وام مسکن | وام مسکن ملی

خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن | شرایط ویژه برای دریافت وام مسکن

منابع تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی قرار است از طریق صندوق ملی مسکن تامین شود که شاید تا یک ماه و نیم دیگر مقداری منابع در این صندوق تجمیع و پرداخت وام صورت گیرد.

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

وام مسکن از جمله تسهیلاتی است که برای کمک به مستاجران در نظر گرفته شده است. به دلیل افزایش قیمت اجاره خانه، وام مسکن می‌تواند کمک بزرگی برای کاهش برخی از مشکلات اقتصادی مستاجران باشد. وام مسکن به افرادی تعلق می‌گیرد که  شرایط خاصی داشته باشند. یکی از شرایط دریافت وام مسکن داشتن اجاره نامه است. افراد بدون مراجعه حضوری به بانک می توانند برای وام مسکن ثبت‌نام کنند.

آنطور که از شواهد و قرائن برمی‌آید مسئولان سازمان برنامه و بودجه، پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد را منوط به تجمیع اعتبارات در صندوق ملی مسکن کرده‌اند.

صندوق ملی مسکن بعد از تصویب قانون جهش تولید و تامین مسکن در مردادماه سال گذشته ایجاد شده که قرار بود منابع آن از راه‌هایی همچون مالیات‌های حوزه مسکن و ساختمان تامین شود. چند روز قبل رستم قاسمی ـ وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که منابع خوبی به صندوق ملی مسکن تزریق شده است. اما ظاهرا به دلیل عدم توفیق در اجرای مالیات خانه‌های خالی و خانه‌های لوکس رقم قابل توجهی در این صندوق وجود ندارد.

آخرین پیگیری‌ها از پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی که آبان ماه سال گذشته با حضور رییس‌جمهور در شورای عالی مسکن به تصویب رسیده حاکی از آن است که پرداخت این وام منوط به تجمیع اعتبارات در صندوق ملی مسکن شده که فعلا موجودی آن کافی نیست. گفته می‌شود ممکن است تا حدود ۴۵ روز دیگر مقداری اعتبار به این صندوق تزریق و پرداخت وام مسکن روستایی آغاز شود

این در حالی است که ۲۴ خردادماه، رییس بنیاد مسکن از دستور رییس‌جمهور برای پرداخت وام مسکن روستایی و  موافقت سازمان برنامه با این دستور  خبر داده بود؛ قولی که هنوز محقق نشده است.

آقای اکبر نیکزاد گفت: با پیگیری‌هایی که انجام داده ایم، با دستور آقای مخبر معاون اول رئیس جمهور روند پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی با مدت بازپرداخت ۲۰ ساله با کارمزد ۵ درصد از هفته آینده توسط بانک ها آغاز می شود.

پیش از این رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده بود که این تسهیلات تورم زا است و پرداخت آن به تعویق افتاده بود.

صحابی در ارتباط با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما افزود: بانک مرکزی در سال‌های اخیر در راستای تنوع بخشی در روش‌های پرداخت و تسهیلات مسکن ابزار‌های متنوعی را در نظر گرفته است و یکی از این ابزار‌ها که جدید هم نیست صندوق پس انداز مسکن جوان است.

 وی افزود: اساس این صندوق بر مبنای سپرده گذاری می‌باشد یعنی اگر خانواده‌ها بخواهند برای تامین مسکن آینده فرزندانشان فکری کنند، می‌توانند افتتاح حسابی تحت عنوان حساب مسکن جوانان و براساس جدول و پرداخت ماهانه بعد از گذشت دوره مشخص از این تسهیلات استفاده کنند.

رئیس گروه بانک‌های تخصصی اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: در صورتی که خانواده‌ها بخواهند زودتر از این تسهیلات استفاده کنند شرایط ویژه‌ای دارد که پس از پایان ۵ سال تا سقف ۸۰۰ میلیون تومان فراهم می‌شود و همچنین بین ۵ تا ۱۵ سال یک جدول مشخصی دارد که همان روز افتتاح حساب در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا این تسهیلات، افرادی را که قبل از سال ۱۴۰۱ حساب باز کردند هم شامل می‌شود؟ گفت:این حساب هر سال یک شرایط و سقف‌های مشخصی دارد، ولی با توجه به افزایش قیمت‌ها و تورم‌هایی که اتفاق افتاد؛ امسال این حساب را افزایش بیشتری دادیم تقریباً تا دو برابر سقف‌ها را اضافه کردیم یعنی کسی که از فردا حساب باز کند مشمول این سقف‌ها خواهد شد؛ بنابراین گزارش سقف تسهیلات در سال ۱۴۰۱ به مبالغ ۲ میلیارد تومان، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به ترتیب در تهران، مراکز استان‌ها و شهر‌های بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و سایر مناطق شهری برای حساب‌های افتتاحی سال جاری افزایش یافته است

اعطای وام مسکن به روستائیان

وام مسکن

اکبر نیکزاد در نشست خبری به مناسبت ۲۱ فروردین سالگرد تأسیس بنیاد مسکن گفت: این بنیاد ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ با عنوان «حساب ۱۰۰ امام» و به فرمان امام خمینی (ره) تأسیس شد. این نهاد انقلابی ظرفیت خوبی برای خدمت‌رسانی به مردم است و با همه دولت‌ها همکاری داشته است.

وی افزود: تقریباً همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار طرح هادی مصوب دارند. طرح هادی مطالعات کامل روستا از بُعد جمعیت، اقتصادی، کالبدی، اجتماعی و کاربری‌های مختلف است. ۴۰ هزار روستای ما طرح هادی مصوب دارند.

نیکزاد ادامه داد: از سال ۱۳۸۴ نوسازی و بازسازی مساکن روستایی آغاز شد. در آن سال فقط ۷ درصد واحدهای روستایی مقاوم‌سازی شده بودند اما در حال حاضر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مسکن روستایی معادل حدود ۵۰ درصد خانه‌های روستایی نوسازی، بازسازی یا مقاوم‌سازی شده‌اند.

وی تأکید کرد: در جلسه ۲۵ آبان ۱۴۰۰ شورای عالی مسکن به ریاست رئیس‌جمهور تصویب شد که وام مسکن روستایی به ۲۰۰ میلیون تومان با سود پنج درصد و ضمانت سفته زنجیره‌ای افزایش یابد اما از آن زمان تاکنون سازمان برنامه و بودجه محکم مقابل این مصوبه ایستاده است. چند نامه به شخص رئیس‌جمهور زدم و وی دستور شروع پرداخت این تسهیلات را داد اما هنوز اجرایی نشده است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه بر اساس این مصوبه ۱۳ درصد از وام مسکن با نرخ ۱۸ درصد را دولت باید یارانه پرداخت کند، گفت: استدلال سازمان برنامه، تورم‌زا بودن یارانه این وام است. درحالی‌که اگر تاکنون واحدهای مسکن روستایی بازسازی نمی‌شد، با زلزله‌های معمولی پنج یا ۶ ریشتری تعداد کشته‌های سوانح طبیعی خیلی بیشتر از این می‌شد.

به گفته نیکزاد، روزانه ۵۵۵ واحد مسکن روستایی باید شروع به ساخت شود و هر یک روزی که پرداخت این تسهیلات به عقب بیفتد، به این معنی است که بیش از ۵۵۰ واحد مسکن روستایی را از دست داده‌ایم.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت رستانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت رستانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد