رتبه بندی معلمان | طرح رتبه بندی معلمان
آخرین جزئیات رتبه بندی معلمان از زبان وزیر آموزش و پرورش | خبر خوب در مورد رتبه بندی معلمان
وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش از ارکان نظام است و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری نباید مدارس خصوصی افزایش یابند.
طرح رتبه بندی معلمان مراحل نهایی را طی می کند طبق گفته سخنگوی وزارت آموزش و پرورش متن آییننامه رتبهبندی معلمان نهایی شده است. مقدمات رتبهبندی معلمان نیز آماده شده است. یکی از اولویتهای دولتها باید توجه به فرهنگیان باشد و در همین راستا رتبهبندی معلمان اجرا میشود.طبق گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه رتبهبندی معلمان باید منجر به ارتقای کیفیت آموزش شود.
یوسف نوری در برنامه زنده تلویزیونی گفت: از سال ۹۱ جمعیت دانش آموزی کشور به مرور اضافه شده است به صورتی که برای سال تحصیلی جاری حدود ۱۶ میلیون دانش آموز خواهیم داشت.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: رشد دانش آموزان در هر سال تحصیلی نیازمند کلاس و معلمان و امکانات بیشتر است و برخی از این رشد دانش آموزان در مناطق پر تراکم خواهد بود.
نوری ادامه داد: در سال ۱۴٠٠ تعداد ۷۱ هزار و ۹۰۰ نفر از همکاران بازنشسته داشته ایم که امسال بیش از ۷۸هزار نفر بازنشسته خواهیم داشت در صورتی که حداکثر جذب وزارت آموزش و پرورش ۲۵ هزار نفر است
اوافزود: در حال حاضر ۱۵ هزار دانشجوی ترم آخر در دانشگاه فرهنگیان تحصیل می کنند که گفته ایم در تابستان ترم آخر خود را به صورت فشرده ادامه دهند و از مهر جذب مدارس شوند.
به گفته وی برخی از مدارس غیر دولتی که وابسته به افرادی هستند و معتقدم که باید مدارس غیر دولتی کاملا شفاف سازی در خصوص شهریه داشته باشند.
او در خصوص پرداخت شهریه برخی مدارس غیر دولتی به حساب انجمن های خیریه گفت: ااگر ین کار به دلیل مسائل مالیاتی باشد درست نیست و مالیات به نوعی بودجه و منابع دولت محسوب می شود.
نوری ادامه داد: دغدغه بنده این است که آموزش و پرورش دغدغه ملی شود که خیلی ها آنها را تنها بیان می کنند، اما باید اعمال شود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: دغدغه بنده این است که آموزش و پرورش دغدغه ملی شود که خیلی ها آنها را تنها بیان می کنند، اما باید اعمال شود. سال ۸۴ به آقای احمدی نژاد در هر دو دوره رای دادم و در سال ۹۲ به آقای قالیباف رای دادم و در سال ۱۴۰۰ به آقا رئیسی رای دادم.
نوری بیان کرد: آموزش و پرورش از ارکان نظام است و نباید خصوصی شود، این از فرمایشات مقام معظم است که فرموده اند با خصوصی سازی آموزش و پرورش به اینصورت موافق نیستند و نظام های آموزشی در دنیا هم همین هستند و این یک نظر بسیار بلند کارشناسی است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در جامعه فرهنگیان، دکتر نجفی به عنوان وزیر ۸ سال سرسختانه مسئولیت خویش را بر عهده داشتند و دولت دکتر هاشمی رفسنجانی در آن زمان حمایت های زیادی داشته اند، منتهی گرایش ایشان به صورت آموزش و پرورش و تربیت انقلابی نبوده است.
نوری بیان کرد: نقطه اوج بعدی آقای حاجی بابایی بود که از بدنه آموزش و پرورش به شمار می آمدند و دوره ایشان چند کار انجام شد که یکی معروف به بیمه طلایی و تصویب سند تحول بنیادین بود.
او افزود: اگر امور تربیتی با تصور شهید باهنر اجرایی می شد، آموزش و پرورش به طرح تحول بنیادین حتما دست پیدا می کرد.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: در برخی موقف ها موجب غفلت هایی شده ایم، مثلا حذف امور تربیتی. همچنین مقاومت در طرح اجرای ۲۰۳۰ که با فرهنگ ایران همخوانی ندارد و با دین مغایر است.
نوری بیان کرد: اگر بخواهیم طرح تحول بنیادین انجام شود، قطعا باید معلم را آماده نگه داریم و به او انگیزه دهیم. بخشی از انگیزه این است که او را در فرایندی قرار دهیم و ابلاغ کار رتبه بندی معلمان را انجام دهیم که آیت الله رئیسی در خرداد سال گذشته وعده داده بود که سریع آن را اجرایی خواهد کرد و به علت ناپایدار بودن بودجه به سال آینده موکول شد.
او ادامه داد: همگرایی دولت جدید باعث اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان شده است، اگر سازمان پژوهش به حرکت بیفتد آموزش و پرورش هم حرکت خواهد کرد، باید توجه جدی به سازمان پژوهش داشته باشیم؛ چرا که سازمان پژوهش طرح را آماده می کند و مابقی اجرایی سازی خواهد کرد.
سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه ۲۲ تیر هیأت دولت اظهار داشت: ۶ هزار میلیارد تومان برای رتبهبندی معلمان در نظر گرفته شده که پس از صدور احکام معلمان در سقف بودجه پرداخت خواهد شد.
وی افزود: امروز یکی از بحران های جدی در کشورهای خارجی با توجه به کمبود کالاهای اساسی موضوع تورم است. ما تلاش کردیم با پرداخت هایی که انجام دادیم جلوی تورم را بگیریم.
جبار کوچکی نژاد در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۲۲ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: رتبه بندی فرهنگیان کار خوب دولت، مجلس و کل نظام بود و همه پای آن ایستادیم، اما در نوشتن آیین نامه و شیوه نامه آن کل قانون را زیر سوال بردند و روشی به کار گرفتند که فرهنگیان را عصبانی کرده است.
نماینده مردم رشت در مجلس یازدهم با بیان اینکه در بندهایی سنگ جلوی پای برخی فرهنگیان انداخته شده است، اظهار داشت: شرط شناسنامه داشتن برای فردی که ۱۵ سال است کار معلمی انجام می دهد و سنگ اندازی برای آنکه بازنشستگان از رتبه بندی بهره مند شوند و یا تبدیل کادر اداری به آموزشی برای آنکه از رتبه بندی استفاده کنند اما دیگر نمی توانند مدیر شوند، مواردی است که در بندهای آیین نامه قانون مشکلاتی ایجاد کرده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم بیان کرد: اصل قانون شفاف است و به نفع فرهنگیان بوده، اما با تدوین آیین نامه این شفافیت زیر سوال رفته، از مجلس و کمیسیون آموزش می خواهم بحث را به صورت جدی دنبال کنند و از وزیر موضوع پیگیری شود تا شفافیت قانون زیر سوال نرود.
صادق ستاری فرد، در پاسخ به این سوال که حداقل حقوق معلمان با قانون رتبه بندی چقدر خواهد بود، افزود: بسته به اینکه معلمان در کدام رتبه قرار بگیرند، حداقلها متفاوت است. اما در کمترین رتبه یعنی در بدترین حالت ۴۵ درصد حقوق و مزایای معلمان یعنی حق شغل، حق شاغل و حق فوق العاده آنان افزایش خواهد یافت.
جزئیات رتبه بندی معلمان
وی ادامه داد: حقوق معلمان رتبه ۱ ۴۵ درصد، معلمان رتبه ۲ ۵۵ درصد، معلمان رتبه ۳ ۶۵ درصد، معلمان رتبه ۴ ۷۵ درصد و معلمان رتبه ۵ ۹۰ درصد افزایش پیدا میکند. حق شغل حق شاغل و حق فوق العاده سه بخش حقوقی است که برای معلمین در نظر گرفته شده است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: هر کدام از معلمان بسته به اینکه در چه شرایطی فعالیت میکنند و در کدام رتبه قرار میگیرند حداقل حقوق شان متفاوت است؛ نمیتوان عددی دقیق را به عنوان حداقل حقوق اعلام کرد. بسته به اینکه در احکام معلمین رقمش به چه نحوه است و در کدام رتبه قرار میگیرند؛ حداقل حقوق معلمان متفاوت خواهد بود.
صادق ستاریفرد سخنگوی وزارت آموزش و پرورش عصر روز گذشته در مراسم افتتاحیه مسابقات ورزشی فرهنگیان در اصفهان اظهار کرد: درخصوص طرح رتبهبندی معلمان صدای شما را شنیدم. از سال ۸۴ موضوع رتبهبندی مدنظر بود اما به هر دلیل عملیاتی نشد تا اینکه در برنامههای تبلیغاتی ریاست جمهوری عنوان شد و بهعنوان یک حق فرهنگی مورد توجه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه طرح رتبهبندی یکی از عوامل تحول است که در سند بنیادین مورد توجه بود اما انجام نشد، خبر داد: با همکاری دولت جدید و مجلس این طرح عملیاتی شد. در همین راستا فردا ساعت ۱۰ آخرین جلسه شیوهنامه آن برگزار میشود و از همین هفته و هفته آینده اجرایی خواهد شد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: هماهنگیهای لازم با سازمان برنامه و بودجه انجام شده و همه مطالبات فرهنگیان در حوزه رتبهبندی یکجا پرداخت خواهد شد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ضمن اعلام اینکه همه معلمان فارغ از سنوات خدمتیشان مشمول رتبه بندی میشوند، گفت: در رتبه بندی فرایند، رقابتی است و همه معلمان در قالب شایستگیهای عمومی، حرفهای، تخصصی و تجربه میتوانند بهنحوی که در قانون آمده از مزایای رتبهبندی استفاده کنند.
صادق ستاریفرد با حضور در شبکه افق به سوالاتی درباره رتبه بندی معلمان پاسخ داد و گفت: رتبه بندی از سال ۸۳ در قانون برنامه چهارم توسعه تکلیف شده بود اما عملیاتی نشد. در سال ۹۰ نیز در سند تحول بنیادین تکلیف شد و اجرا نشد همچنین در برنامه ششم توسعه الزام شد اما در نهایت بعد از ۱۰ سال کش و قوس لایحهاش در اسفند ۱۳۹۹ به مجلس تقدیم شد.
وی افزود: آن لایحه ایرادات بسیاری داشت و ۲۰ هزار میلیارد تومان برای سه سال پیشبینی شده بود.
ستاری فرد اضافه کرد: با روی کار آمدن دولت جدید موضوع رتبه بندی به عنوان مطالبه جدی فرهنگیان که هم رضایتمندی شغلی معلمان و هم ارتقای کیفی نظام تعلیم و تربیت را به دنبال دارد، مطرح شد و در نهایت در شکل فعلیاش در مجلس به تصویب رسید و از سوی دولت ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه ۳۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبه بندی در بودجه سنواتی پیش بینی شده است، در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت عدم شمولیت نومعلمان با زیر دو سال سابقه استخدامی در رتبه بندی گفت: هم در قانون و هم مفاد آییننامه به نحوی پیشبینی شده است که همه معلمان فارغ از اینکه سنوات خدمتیشان چقدر است، شامل رتبه بندی میشوند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افزود: در هفته گذشته در برخی رسانهها مطرح شده بود که معلمان زیر دوسال خدمت مشمول رتبه بندی نمیشوند اما خوشبختانه ما هم مفاد آیین نامه را بررسی کردیم و هم در گفتوگویی که با سازمان اداری و استخدامی داشتیم، تلقی و برداشت این شد که با توجه به صراحت متن قانون، همه معلمان فارغ از سنوات خدمتیشان مشمول رتبه بندی شوند.
ارسال نظر