حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان
خبر ویژه درباره حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان چقدر افزایش می یابد؟
علی اکبر عیوضی گفت: مقرر شده افزایش حقوق بازنشستگان و بحث چالشی اخیر مستمری بگیران سایر سطوح، عین قانون انجام شود و همه در برابر قانون باید تابع باشند.
افزایش حقوق بازنشستگان موضوعی است که مدتهاست مطرح است. افزایش حقوق بازنشستگان با مباحثی مانند همسانسازی حقوق بازنشستگان همراه بوده است.در همین راستا رئیس فراکسیون کارگری مجلس نیز خواستار تسریع دولت در تعیین تکلیف حقوق بازنشستگان شده است. انتظار میرود دولت هرچه سریعتر نسبت به مسئله حقوق بازنشستگان تعیین تکلیف کند.
علی اکبر عیوضی (عضو هیئت مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) با اعلام این مطلب که روز چهارشنبه و پنج شنبه همراه با اعضای هیئت مدیره کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و سرپرست وزارت کار به همراه معاونان وزارتخانه و سازمان دیداری داشتیم، اظهار کرد: در جلسه قرار شد افزایش حقوق بازنشستگان و بحث چالشی اخیر مستمری بگیران سایر سطوح، عین قانون انجام شود و همه در برابر قانون باید تابع باشند.
وی در پاسخ به این سوال که «منظور از عین قانون در جلسات مطرح شده چه بوده است؟» جواب داد: منظور از قانون در زمینه افزایش حقوق بازنشستگان آن چیزی است که مجلس تایید کرده و از طریق رئیس مجلس به دولت ابلاغ شده است. آنچه مجلس تایید کرده است، مصوبه هیئت امنای تامین اجتماعی به تبعیت از مصوبه شورای عالی کار است که ضامن افزایش ۳۸درصدی به علاوه ۵۱۵ هزارتومان حقوق مستمری بازنشستگان سایر سطوح یا همان متوسط بگیران است.
عیوضی در پایان با بیان اینکه «قرار بوده است امروز زاهدی وفا، سرپرست وزارت کار، به طور رسمیتر از طریق رسانهها این خبر را اعلام کند.» افزود: ما نیز امیدوار هستیم که ایشان در اسرع وقت امروز خبر رسمی این لازمالاجرا بودن مصوبه مجلس و اجرای آن توسط دولت را اعلام کند. به ویژه اینکه در جلسه به ما قول داده شده در همین مرداد ماه احکام حقوقی جدید بازنشستگان در پروفایلهای آنها قرار داده شود.
علیرغم برگزاری جلسات متعدد، هنوز مصوبهی افزایش مستمری بازنشستگان اصلاح نشده است.
مهلت یک هفتهای دولت برای اصلاح مصوبهی افزایش مستمری بازنشستگان، چهارشنبهی پیش به پایان رسید؛ بازنشستگان همچنان در انتظار اصلاح مصوبهی قبلی دولت هستند و هنوز هیچ نتیجهای به طور رسمی اعلام نشده است.
از قرار، در روزهای گذشته فعالان صنفی بازنشستگان و کانون عالی، جلساتی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و مقامات دولتی داشتهاند اما این جلسات هنوز به نتیجه نرسیده و خروجی آن اعلام نشده است
یدالله فرجی (بازنشستهی کارگری) با اشاره به اطلاعیهی هفتهی قبل سازمان تامین اجتماعی میگوید: تامین اجتماعی اعلام کرد نظر دولت مساعد است؛ خود سازمان هم که پیشنهاد افزایش ۳۸ درصدی به اضافهی مبلغ ثابت را مدتهاست برای دولت فرستاده؛ بازنشستگان در انتظار اجرای قانون هستند؛ انتظار داریم به نامهی رئیس مجلس عمل کنند و مصوبه جدید را براساس تصمیمات مزدی شورایعالی کار صادر نمایند.
به گفتهی وی، مشخص نیست برگزاری نشست برای چیست؛ قانون همه چیز را روشن کرده و یک روال عرفی ۴۰ ساله داریم که قرار نبود به این سادگی زیر پا گذاشته شود.
براساس نظرسنجی که با روش مصاحبهای و به صورت پرسشنامه تلفنی از میان ۲۵۰ بازنشسته انجام شده، بیشتر بازنشستگان از مبلغ پایین مستمری خود اظهار نگرانی کردهاند.
طی یک نظرسنجی بهعمل آمده از بازنشستگان عضو یا مرتبط با کانون بازنشستگان تامین اجتماعی، مطالبات و اولویتهای این گروه از جامعه مورد سنجش قرار گرفت.
این نظرسنجی با روش مصاحبهای و از طریق تماس تلفنی و از میان ۲۵۰ بازنشسته عضو کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهیه شده است. این نمونه آماری از میان حدود سی هزار نفر از اعضا و یا افراد مرتبط با کانون بازنشستگان تامین اجتماعی کل کشور انتخاب شده است.
براساس این نظرسنجی، اولویتهای بازنشستگان تامین اجتماعی، مسائلی چون افزایش حقوق بازنشستگان و اندک بودن مستمری دریافتی به نسبت هزینهها و چالش مسکن بازنشستگان تامین اجتماعی بوده است.
در این نظرسنجی حدود ۴۸ درصد بازنشستگان عدم تمایل خود را به شرکت در انتخابات کانون بازنشستگان مطرح کردند. همچنین تنها دو درصد از بازنشستگان اظهار کردند که در زمینه دریافت مستمری و کفایت آن برای زندگی نگرانی ندارند.
اصلیترین اعتراض این بازنشستگان به سازمان تامین اجتماعی برخورد نامناسب با آنان در هنگام مراجعه است. بیش از ۴۱ درصد نیز به بیتوجهی بازنشستگان هنگام مراجعه به ادارات مربوط به عنوان نقد اصلی اشاره کردهاند.
گفتنی است شصت و سه درصد بازنشستگان در این نظرسنجی اعلام کردند که پس از سال ۱۳۹۰ بازنشست شدهاند. نیمی از بازنشستگان نیز اعلام کردند که در سن بازنشستگی هنوز از داشتن منزل شخصی بیبهره هستند و مشکل مسکن از دغدغههای اصلی آنان است.
نگرانیها از حقوق بازنشستگان
این گزارش در زمینه دغدغههای بازنشستگان و اولویتهای آنها به ترتیب میزان نگرانی بازنشستگان پاسخگو و عضو کانون بازنشستگی تأمین اجتماعی را با نظرسنجی لیست کرده است:
و- جالبتر از همه اینکه وضعیت شستا به عنوان منبع اصلی منابع مالی صندوق، اعضا را نگران نمیکند و فقط ۱۸ درصدشان به میزان زیاد نگران سرنوشت شرکتهای شستا یا فروش آنها بهعنوان بازوی سرمایهگذاری ثروتهای درون صندوق هستند.
ز- در مجموع ۹۷ درصد اعضا به میزان زیاد نگران آینده خود در سالهای باقی مانده زندگی خویش هستند.
در این نظرسنجی بیش از۳۰ درصد اعضا نداشتن سیاست روشن برای حل مشکلات مالی صندوق را مهمترین نقد خود به سازمان تأمین اجتماعی دانستهاند. ۲۷ درصدشان نیز نداشتن برنامه روشن برای حل مشکلات رفاهی بازنشستگان را مهمترین نقد دانستهاند.
در مقابل ۴۱ درصد نیز به بیتوجهی بازنشستگان هنگام مراجعه به ادارات مربوط به عنوان نقد اصلی اشاره کردهاند.
در حقیقت نقد سوم که فقط نیازمند یک اصلاح رفتاری است، میتواند موجب رضایتمندی زیادی میان بازنشستگان شود. شاید یکی از علل بالا بودن میزان نگرانیهای آنان همین نوع برخوردها و بیتوجهیها باشد.
براساس این گزارش پژوهشی، ۸۵ درصد پاسخگویان عضو کانون بازنشستگان منطقه خود بودند و ۸۱ درصد پاسخگویان با کانون آشنایی داشتند. در حالی که بیش از این تعداد عضو کانون هستند. این نشان میدهد که بخشی از این عضویتها حالت اداری دارد و توجه چندانی به ماهیت عضویت خود در این کانونها ندارند.
براساس این نظرسنجی، از میان کسانی که با کانون آشنایی دارند، درباره مأموریتهای کانون تفاوت نظر نسبی وجود دارد. حدود ۵۰درصد از آنان مأموریت اصلی کانون را پیگیری مطالبات بازنشستگان از دولت و صندوق معرفی کردند، ۲۹ درصد نیز انجام مستقل برخی خدمات مثل وام، خرید کالا، و کمک در امور درمانی و… را مأموریت اولویت اول دانستند، و ۹ درصد نیز معتقدند که کانون کار چندانی نمیتواند انجام دهد.
از میان این افراد فقط ۳۱ درصدشان تاکنون در انتخابات کانون شرکت کردند، و بیش از دو سوم آنان هیچگاه در انتخابات کانون شرکت نکردهاند، و این ظرفیت بالایی برای جذب افراد جهت شرکت در انتخابات پیش رو ایجاد کرده است.
ارسال نظر