معلمان پولدار شدند | بعد از اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان این افراد حقوق بالای 20 میلیون می گیرند
این روزها با پرداخت علیالحساب رتبهبندی معلمان، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که در اجرای این قانون مُصر است.
طرح رتبه بندی معلمان مراحل نهایی را طی می کند طبق گفته سخنگوی وزارت آموزش و پرورش متن آییننامه رتبهبندی معلمان نهایی شده است. مقدمات رتبهبندی معلمان نیز آماده شده است. یکی از اولویتهای دولتها باید توجه به فرهنگیان باشد و در همین راستا رتبهبندی معلمان اجرا میشود.طبق گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه رتبهبندی معلمان باید منجر به ارتقای کیفیت آموزش شود.
بر اساس آییننامه اجرایی رتبهبندی معلمان، اشخاصی که هماکنون رسالت خطیر تعلیم و تربیت دانشآموزان را در نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی بر عهده ندارند مشمول رتبهبندی نمیشوند.
به نقل از فارس، احکام اعضای هیأت ممیزه هم اواخر خرداد امسال از سوی وزیر آموزش و پرورش صادر شد و احکام اعضای هیأتهای ممیزه استانی و رؤسای هیأتهای ممیزه شهرستان، منطقه، ناحیه توسط مدیرکل آموزش و پرورش استان و احکام اعضای هیأت ممیزه شهرستان، منطقه و ناحیه توسط مدیر، رئیس آموزش و پرورش شهرستان منطقه و ناحیه صادر شده است.
مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی هم در حال آمادهسازی شرایط برای فعالیت ارزیابان حرفهای است. وزارت آموزش و پرورش هم سایت rtb.medu.ir را معرفی کرده است تا معلمان به بارگذاری مستندات خود اقدام کنند.
عباس نجار رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش ۳۱ مرداد ۱۴۰۱، بخشنامه رتبهبندی معلمان را ابلاغ شد.
در این بخشنامه آمده است: خطاب به معاونتها، سازمانها، مراکز، دانشگاهها، اداراتکل و دفاتر زیر مجموعه آموزش و پرورش اعلام کرد: بنا به وعده انتخاباتی ریاست جمهوری و اعتقاد به ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت و توجه به وضعیت معیشتی معلمان عزیز، علیرغم نقص لایحه رتبهبندی ارسال دولت گذشته به مجلس شورای اسلامی و عدم تأمین اعتبار لازم برای اجرای آن، دولت، لایحه رتبهبندی را تقویت کرده و بر اجرای آن پافشاری کرد.
این مهم که بند ۵ ماده ۳ سیاستهای کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور ابلاغی مقام معظم رهبری و از ارکان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، زیر نظام تربیت معلم و تأمین منابع انسانی (شماره راهکارهای ۸.۷، ۱۰.۲، ۱۱.۴، ۱۱.۷، ۱۲.۱) و جزء (۲) بند «الف» ماده (۶۳) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵ است، خوشبختانه با همکاری مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، قانون نظام رتبهبندی معلمان در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ به تصویب مجلس شور ای اسلامی رسید و آییننامه اجرایی آن به شمارههای ۵۹۴۲۶.ت۵۹۷۹۴ه مورخ ۱۲ تیر ۱۴۰۱ و اصلاحیه ۸۱۸۴۳.ت۶۰۱۵۱ه مورخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ در هیأت وزیران تصویب شد.
شایسته است مشمولین قانون نظام رتبهبندی معلمان مطابق آییننامه اجرایی آن جهت شروع فرایند رتبهبندی به آدرس اینترنی rtb.medu.ir مراجعه کنند.
* سؤالات خود را از مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی بپرسید
مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که استانها سؤالات خودشان درباره رتبهبندی را از مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی بپرسند.
در اطلاعیه مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش مورخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ با موضوع سؤالات رتبهبندی خطاب به اداراتکل آموزش و پرورش استانها آمده است: در اجرای قانون نظام رتبهبندی معلمان به استحضار میرساند جهت اطلاع از چگونگی تکمیل فرمها، بارگذاری مستندات و خوداظهاریها در سامانه رتبهبندی و رفع سؤالات احتمالی، خواهشمند است در این خصوص با مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی هماهنگی لازم به عمل آید.
کدام گروه از فرهنگیان مشمول رتبهبندی نمیشوند؟
۱- اشخاصی که هماکنون رسالت خطیر تعلیم و تربیت دانشآموزان را در نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی بر عهده ندارند از قبیل:
الف) کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاههای اجرایی(با حفظ پست سازمانی یا بدون حفظ پست سازمانی)
ب) کارکنان مأمور به مدارس غیردولتی(به استثنای مدیران و معاونان که معلم بوده و از آموزش و پرورش حقوق دریافت میکنند)
ج) افراد انتقالی به دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی
۲- مأمور به مجلس شورای اسلامی
۳- دانشجومعلمان
۴- خدمات
۵- انباردار
۶- اداری محض
۷- مرخصی بدون حقوق
۸- بازنشستگان قبل از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰
و همچنین نیروهای طرح مهرآفرین هم هنوز مشمول رتبهبندی نشدند. درباره این گروه به طور جداگانه در گزارشی پرداخته میشود.
سرپرست دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش جزئیات و نحوه بارگذاری در «سامانه رتبه بندی» را تشریح کرد.
خبرفوری گزارش داد، سجاد سیاح اظهار کرد: امروز سایت را باز می کنیم، اما درباره ساعت آغاز به کار سامانه باید گفت که ما از شب گذشته آماده بودیم و هر زمان وزیر آموزش و پرورش دستور رسمی صادر کند، سامانه را در دسترس قرار میدهیم.
سیاح افزود: آدرس سامانه rtb.medu.ir است و آدرسی که پیش از این اعلام شده بود آی پی تستی سامانه بود که برای برخی استانها در دسترس قرار گرفته بود.
وی گفت: همکاران میتوانند با نام کاربری و رمز عبوری که در سامانه پروفایل داشتند وارد شوند. اگر کلمه عبور را فراموش کرده باشند، دو قابلیت برای بازیابی رمز عبور پیشبینی شده است.
سیاح افزود: فرمها و موارد دیگر در سامانه طرح ریزی شده و سعی کردیم محیط کاربری سادهای داشته باشد. به زودی فیلم آموزشی راهنما نیز بارگذاری و منتشر میشود.
نحوه زمانبندی ورود اطلاعات در سامانه رتبهبندی
سرپرست دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش همچنین اعلام کرد که به منظور حفظ عدالت در ورود اطلاعات و جلوگیری از افزایش بیش از حد بار سامانه، اینگونه برنامهریزی کردهایم که هر رقم کدملی از سمت راست (اولین رقم سمت راست کد ملی) ۲.۵ روز کاری برای ثبتنام فرصت داشته باشد.
امروز از صفر شروع میشود تا به کد ۹ برسیم. جدول زمانبندی نیز مشخص شده است. با این حال پس از اتمام این زمان نیز فرصت دوبارهای به همکارانی که موفق به ثبتنام نشدهاند، داده میشود و جای نگرانی نیست.
سجاد سیاح تاکید کرد: جامعه هدف ما بیش از ۸۰۰ هزار نفر است که این اقدام به منظور کنترل بار ورود به سامانه انجام و طی ۹ روز ثبتنامها انجام میشود. تستهای فنی نشان میدهد که نباید مشکل خاصی در این زمینه داشته باشیم. سرورها و پهنای باند ویژه اختصاص داده شده و اقدامات زیرساختی و سختافزاری انجام شده و مسئله خاصی وجود نداشته است. با این حال همکاران ما رصد لحظهای خواهند داشت.
کدام بخش وزارتخانه پاسخگوی مشکلات سامانه است؟
سیاح در پاسخ به اینکه در صورت بروز مشکل، کدام بخش وزارتخانه پاسخگو است و فرهنگیان باید با چه شمارهای تماس بگیرند؟ گفت: تمام مناطق آموزش و پرورش موظف شدهاند میزکار رتبهبندی داشته باشند. امروز اطلاعیهای از سوی امور اداری یا مرکز سنجش منتشر و شماره تماس و نحوه پشتیبانی قید خواهد شد تا همکاران بتوانند پیگیری کنند.
لازم به ذکر است صادق ستاری فرد سخنگوی وزارت آموزش و پرورش نیز در این باره گفته، معلمان بر اساس برنامه زمانبندی شده و مبتنی بر شماره ملی خود میتوانند مدارک و مستندات خود را در این سامانه بارگذاری کنند تا بر اساس آن، نظام رتبهبندی و شایستگی و صلاحیت آنها مورد بررسی قرار گیرد و در بازه زمانی یک ماهه اقدامات لازم انجام شود.
به گفته وی و بر اساس هماهنگی وزارتخانه با سازمان برنامه و بودجه، تلاش بر این است که بخشی از مطالبات فرهنگیان درخصوص موضوع رتبهبندی شهریور ماه به صورت علیالحساب در اختیار فرهنگیان قرار داده شود تا از ماههای آینده و با صدور احکام بتوان نسبت به اجرای تمام و کمال نظام رتبهبندی اقدام کرد.
هفته پیش قانون رتبه بندی به مجلس و هیات تطبیق قوانین رسید. این هیات ده روز فرصت دارد تا نظر خود را اعمال کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این باره گفت در مهلت قانونی رسیدگی و نتیجه آن اعلام میشود. در صورت مغایر بودن با قانون نیز موارد اعلام خواهد شد.
اکنون پس از گذشت ۱۰ سال از ارائه این طرح و حضور ۶ وزیر در مسند ریاست وزارت آموزش و پرورش، بالاخره اجرایی شدن قانون رتبه بندی معلمان به انتهای خود رسیده است.
وزارت آموزش و پرورش ملزم به اجرای این طرح است و بر اساس قانون، مدیران این وزارتخانه از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ ملزم هستند ضمن تدوین آئیننامه اجرایی این قانون، آن را به مرحله اجرا درآورند.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش نیز اخیرا گفته است: فرآیند اجرایی رتبه بندی معلمها از ابتدای این هفته آغاز میشود.او گفت: دولت مردمی با پس نگرفتن لایحه رتبه بندی و موافقت با افزایش سه و نیم برابری بودجه این لایحه، سعی در ترمیم وضعیت معیشتی معلمان دارد.
ارسال نظر